Uğur Alkapar Mutlaka denenmeli
HABERİ PAYLAŞ

Mutlaka denenmeli

Haberin Devamı

TOI

New York’ta dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay ile çalışmış şefimiz İsmet Saz, birkaç ay önce Akaretler’deki yerinden Kuruçeşme’ye taşınmıştı. Yeni yerini görüp yemeklerini tatmak için ancak bu hafta fırsat buldum. Bu kez daha geniş, daha da şık bir yer yapmış. Şarap kavı genişlemiş, barı büyümüş, şef masası da genişlemiş. Josper adlı özel fırında hazırlanan yemekler için ayrı bir kategori var. Tabaklar her zamanki gibi birer sanat eseri. Sadece görünüşleri ile değil tatlarıyla da.

Cips ve süt köpüğü ile servis edilen yerelması volute bir şaheser. Ezine peynirli, limonlu pancarlı risotto çok başarılı. Ördek carpaccio ise efsane! İstanbul’da mutlaka denenmesi gereken az sayıdaki yerlerin başında bugünlerde TOI geliyor.

Beşiktaşta konser: IF

Geçen hafta açıldığında bahsettiğim Beşiktaş’taki konser salonu IF Performance Hall, öncelikle kusursuz ses düzeni ile öne çıkıyor. Zira müzisyenler için bu konu çok önemli. Sonra ışıklandırması geliyor. Burada dev konser alanlarındaki teknolojiyi görebilirsiniz.

Böyle kalabalık yerlerde standart ve şişelenmiş içecekleri tercih ederim. Ama IF Beşiktaş, bir kokteyl barı kadar iyi içkiler hazırlıyor. Bu konuda çok iddialılar. Üstelik fiyatlar son derece uygun. Kitle genç, dinamik ve heyecanlı. Beşiktaş böyle bir salon için çok uygun bir lokasyon. Cuma Kalben, dün Zuhal Olcay sahnedeydi. Her Perşembe Yol Project sahne alıyor. Yakında Ümit Besen, Pamela, Mabel Matiz, Duman konserleri geliyor.

Beyoğlu'nda gezelim: İstiklal Palas

Beyoğlu ışıltısını kaybetti diye hayıflansak da Demirören AVM ile aynı binada yer alan İstiklal Palas bu konuda bir şey yapan az sayıdaki yerden biri. Daha önce Mama Shelter’a ev sahipliği yapan Demirören’in otel kısmı yenilenerek daha sıcak bir kimliğe kavuştu. Re-pub adlı restoran ve barıyla eğlenceli gecelere ev sahipliği yapıyor.

Ama sadece canlı müzik değil, iyi yemek için de çekici bir adres. Somon tartarı bu kadar iyi yapan yer pek azdır. Ben özellikle havalar ısınınca hizmete girecek dev terasını merakla bekliyorum. Beyoğlu er ya da geç eski şaşaalı günlerine geri dönecek. Bu da İstiklal Palas ve benzerleri sayesinde mümkün olacak.

ATEŞ KÖFTE

Yemekle ilgili en büyük tutkularımdan biri köfte. Nerede iyi köfteci var gidip tadına bakmadan rahat edemiyorum. Levent’te Harmancı Giz Plaza’da açılan Ateş Köfte beni çok mutlu etti. Bir kere modern ferah bir dükkan. İnsanın içi açılıyor.

Burada, kasap köftenin 90, Beyoğlu köftesinin 35, Tekirdağ köftesinin ise 45 yıllık bir mazisi olduğunu öğrendim. Tarihiyle çok ilgili değilim ama yaptıkları Tekirdağ köftesinin lezzetini ancak Tekirdağ’a giderseniz bulursunuz. Hem de porsiyonu sadece 17 TL. Ben olsam bir buçuk yerim!

Bir keşif: Süreya

Ofisimiz Mecidiyeköy’de bulunduğundan konu yemek olunca sık sık Yemeksepeti’nde keşfe çıkıyorum. Yeni favorim Esentepe’deki Süreya. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız ilginç sandviçleri var.

Mesela bazlama ekmeğine sepet peyniri, roka, nane, tere, maydanoz, dereotu, domates ile yaptıkları Cundacık harika. Kepek ekmeğine yapılan omlet sandviç ise sağlıklı bir kahvaltılık. En önemlisi tüm malzemeler taze ve lezzetli.

Rumeli Balıkçısı

Bu balıkçının seveni çokmuş ama ben ilk kez gittim. Manzarası şahane. Bir de trafiğin az olduğu bir gecede iyice keyifli oluyor. Tam anlamıyla salaş görünümlü Rumeli Balıkçısı’nın sağı solu hasırlarla çevrilmiş. Kendinizi bir sahil kasabasının samimi balıkçısında hissedebilirsiniz. Mezeleri, sıcakları bildiğiniz klasik tatlar ama hepsi hakkını vererek yapılmış. Spesiyalleri ise kalkan tandır.


Tescilli İtalyanlar

İtalyan Ticaret Odası, meğerse İstanbul’da teftiş edip beğendiği İtalyan restoranlarını ‘Gerçek İtalyan’ olarak tescilliyormuş. Gerçek İtalyan ürünlerini kullanan, İtalyan şaraplarını kavında bulunduran restoranlarda menüden dekorasyona kadar birçok özelliğin standartlara uygunluğu kontrol edildikten sonra bir sertifika veriliyor.

Dünyada 2 bin, İstanbul’da Eataly, Gina, Da Mario gibi lokantaların sahip olduğu bu sertifikayı son olarak La Mia Luce ve La Scarpetta aldı. Kendilerini zaten ispatlamış bu iki restorana gitmek için yeni bir sebebimiz daha var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder