Nedim Şener NATO-FETÖ
HABERİ PAYLAŞ

NATO-FETÖ

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, Rus TASS Ajansı için kaleme aldığı makalede, FETÖ’nün Amerika tarafından korunduğunu, AB tarafından desteklendiğini yazdı. Ama asıl önemlisi “FETÖ, darbenin koordine edildiği NATO’ya ait İncirlik’teki hava üssüne sızdı" dedi.

Öyle hafife alınacak bir iddia değil, gelecekte neler yaşayacağımızın ifadesi. İlginç bir zamanlama; NATO Komutanı Curtis Scaparotti de darbe girişiminden bu yana NATO’da görevli Türk subaylarından 150’sinin tutuklandığını, geri çağrıldığını ya da emekliye sevk edildiğini söyleyerek ‘kaygılı’ olduğunu belirtmiş.

FETÖ’cü sızmadan endişeli değil

NATO Komutanı karargahına FETÖ’cü subayların sızmasından hiç kaygılı değil nedense. Bunun NATO için güvenlik riski oluşturup oluşturmayacağını aklına bile getirmiyor.

Darbe ile adı anılan subaylara ilk sahip çıkan ise Ortadoğu'daki ABD operasyonlarını yöneten CENTCOM'un komutanı General Votel olmuş, "ABD'nin Türk ordusundaki yakın müttefikleri tutuklandı" demişti.

Bütün bunları Başbakan Yıldırım’ın, “Darbenin koordine edildiği NATO’ya ait İncirlik Üssü” sözleri ile yan yana getirince bir anlam ortaya çıkıyor. 16 Temmuz sabahı İncirlik Üssü’nün FETÖ’cü Türk Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın ABD’ye sığınmak istemesi fotoğrafı daha da netleştiriyor.

FETÖ’nün operasyonel gücü

Müttefiklerin, Türkiye’den çok FETÖ’cüler yanında saf tutuyor olması, FETÖ’nün operasyonel kapasitesinin varlığına işaret ediyor olabilir. Bu sözleri yeni ABD yönetimininkilerle birlikte okuyun.

Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı yapılan emekli Korgeneral Michael Flynn’in, FETÖ’yü mücadele edilmesi gereken uluslararası bir örgüt olarak tarif ettiği yazısı umut yaratmıştı. Oysa Flynn, 15 Temmuz darbesi girişimi günü yaptığı bir konuşmada, ‘Türkiye’de halen devam eden bir darbe var. Türk Ordusu NATO ve BM’ye bağlılığını açıkladı. Evet bu alkışlanmaya değer’ demişti.

Bence yeni göreviyle uygun resmi görüşü bundan farklı olmayacak. Ayrıca Trump'ın CIA’nın başına getireceği Mike Pompeo, Türk halkını ve hükümetini öven İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in, “Türk halkının demokrasi ve seçilmiş hükümetini cesurca savunması bölgede darbelere yer olmadığının ve teşebbüslerin de başarısızlığa mahkûm olduğunun kanıtıdır” twitine şu cevabı vermişti: "İran da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kadar demokratik...

Her ikisi de İslamcı totaliter bir diktatörlük." Tüm bunlar 15 Temmuz’da FETÖ’nün yanlız olmadığını ve tehlikenin sürdüğünü gösteriyor. Dikkat…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder