Ekonomi 'Ne kadar ekmek o kadar köfte'

'Ne kadar ekmek o kadar köfte'

Paylaş
'Ne kadar ekmek o kadar köfte'

Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding ile Yenibosna'da alışveriş merkezi kuran Boyner Holding'in Murahhas Üyesi Cem Boyner, “Gelen markalara '2 yıl ne kadar satarsan o kadar kira ödersin' dedi

Biz beton satmıyoruz

Boyner Holding ve Yıldız Holding ortaklığıyla Yenibosna’da eski Altınyıldız Fabrikası arazisinde kurulan StarCity Outlet Center 15 Nisan’da açılıyor.

Boyner Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, bugüne kadarki tüm kavramları çöpe attıklarını belirterek, “Bizim grup ilk kez masanın kiraya veren tarafında oturuyor.

Biz beton satmıyoruz. 117 firma, reklam kampanyasında yer alabilmek, StarCity için özel dizayn edilen ürünler ortaya çıkarıp bilboardlardan payını kapmak için yarıştı” dedi.

Satmazsa kira ödemez

‘Outlet alaturka’ olarak tanımladığı StarCity’yi tamamen pazarlama ve satış üzerine kurduklarını belirten Cem Boyner şöyle dedi: “Krizin ortasında en iyi markaları davet etmek kolay değildi. ‘En iyi markaları toplayana kadar açmayacağız’ dedik.

Markaların yüzde 60’ını 2 yıl minimum kirayı kaldırarak çağırdık. Onlara ’2 yıl boyunca ne kadar satarsan o kadar kira ödersin’ dedik. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Satarsa öder, satmazsa ödemez. Böylece endişeyi ortadan kaldırdık.”

Yeni bir pasta yarattık

StarCity’de ‘insanın dudağını uçuklatacak fiyatlar’ olacağını belirten Cem Boyner, “Outletler artık sadece elde kalan seri sonu ürünlerin satıldığı yerler değil.

StarCity için 7.99 liraya gömlek, 29.99 liraya pantolon üretilecek. Markalar da cazip fiyatlı yeni koleksiyon ve ürün koymak zorunda kalacak.

Grup olarak her şeyin yenisini yapmaya çalışıyoruz. Biz mevcut pastadan pay almayıp yeni pastalar yaratmak istiyoruz. StarCity de de farklı bir şey yapmak istedik” diye konuştu.

Hasılat paylaşımı modeli


Cem Boyner, StarCity Outlet Center’da hasılat paylaşımıyla ortak olan Boyner Holding’in yüzde 40, Yıldız Holding’in yüzde 60 payı bulunduğunu, her iki grubu da memnun edecek bir sürede yatırımın geri dönüşünün olmasını beklediklerini söyledi.

Yenibosna civarında çok sayıda outlet olması nedeniyle müşteri sıkıntısı yaşamayacaklarını belirten Boyner, “Önümüzden 2-2.5 milyon otomobil geçiyor. StarCity, havalimanına giden herkesin 150 metreden görebileceği bir yerde” dedi.

2

Haberin Devamı