Nefis şekerpare tarifi

www.favorilezzetler.com yazarı Dilek Ekşi’den nefis bir şekerpare tarifi...

14 Eylül 2018, Cuma 12:31
A A

Hazırlama süresi:15 dakika

Pişirme süresi:40 dakika

Kişi sayısı:15-20 porsiyon

Şekerpare

Malzemeler:

250 gr tereyağ

2 çay bardağı pudra şekeri 

2 çay bardağı irmik

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yumurta (bir tane sarısı üzerine)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu 

Alabildiği kadar un 

Şerbeti için;

4 su bardağı su 

4 su bardağı şeker 

yarım limon

Yapılışı 

Oda sıcaklığın da beklettiğimiz tereyağımızı ve pudra şekerini elimiz yada mikser ile karıştırıyoruz,sırasıyla tüm malzemeleri ilave ederek kurabiye kıvamında olacak bir hamur yoğuruyor ve yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamurumuzu cevizden biraz büyük parçalar alarak,dilersek yuvarlak şekil yapıp üzerine fındık batıra bilir ya da resimdeki şekil gibi oval olarak uygulayabilirsiniz..

Şerbet için;tenceremiz de şekeri ve suyu kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra yarım limonu içine sıkmadan koyuyoruz ve 10 dakika daha orta ateşte kaynattığımız da şerbetimiz hazır olacaktır.

Tepsimizi fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık olan şerbeti kepçe ile dökerek,kapattığımız fırında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz 

Şerbet ılık, tepsi sıcak!!!

Şimdiden afiyet olsun 

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.