Şirin Sever Nereye dönüp baksan başka vicdansızlık
HABERİ PAYLAŞ

Nereye dönüp baksan başka vicdansızlık

Haberin Devamı

■ 70 yaşında bir baba, oğlunun cenazesini almak için tam 90 gün açlık grevi yaptı. Sadece oğlunun kemiklerine kavuşmak için! Lütfedip ‘peki’ dediler ama öyle kolay olmamalıydı...

Kemikleri kargoya verdiler, 6 gün kargoyu beklettiler. Bir terör örgütü üyesinin babası bile olsa, bu yapılan işkence etmektir.

■ KHK kararıyla işten atılan iki eğitmen, işlerine geri dönmek için 76 gün açlık grevi yaptı. Yaptıkları, günlerce bir insan hakları anıtının dibinde oturmak, sadece haklarını istemekti. Sadece bu kadar. ‘Olmaz’ dediler, oldurmadılar, sonunda da tutukladılar. Arkalarından ispat edilemeyen suçlamalarla...

Nereye dönüp baksan başka vicdansızlık

■ İnsanlar İstiklal Caddesi’nde, Taksim Meydanı’nda beton yerine biraz ağaç, biraz yeşillik, biraz güzellik görmek istedikçe; dalga geçer gibi tuhaf heykeller koyuyorlar. Öyle çağdaş sanat eseri falan değil, Okçular Vakfı’nın okçu heykelleri. Taksim Meydanı iyice tuhaflaştı. Koşun selfie falan çekin...

Nereye dönüp baksan başka vicdansızlık

HANGİ HAKLA ACABA!

■ Diyarbakır’dan olay görüntüler düştü sosyal medyaya... Adamın teki, ki kendisine adam derken utandım şu an, yan yana yürüyen, sadece yürüyen bir çifte “Burada böyle yürüyemezsiniz” deyip saldırıyor. Hangi makamın verdiği yetkiye dayanarak bilmiyoruz, hesap soruyor. Sorabiliyor yani! Çok acayip ya, çok…

■ Daha bitmedi…

Antalya’da üvey babasının tecavüzüne uğrayan 12 yaşındaki kızına doktor raporu almak isteyen anneye “Ben bu kıza rapor veremem polisle başım belaya girer” diyen hastane doktorları var bu ülkede! “Delil yok” diyerek sapık babayı bırakan mahkeme de cabası. Ne olması lazımdı acaba, suçüstü yapmak mı? Bunlar sadece birkaç günlük haberler….

Okudukça insanın içi şişiyor. Bir ülke bu kadar çürüyebilir mi gerçekten? İnsanlarıyla, kurumlarıyla, siyasetiyle, eğitimiyle…

RAMAZAN GELDİĞİNE GÖRE...

■ Biraz sakinleşeceğiz. Evimizde daha çok vakit geçirip, kendimizi dinleyerek, daha sakin, koşturmacasız, gürültüsüz patırtısız bir ay geçireceğiz...

■ Bir taraftan da iftar davetleri başlayacak... Önüne gelen iftar daveti verecek. (Bu davetler sahura da sıçrarsa şaşırmam!)

■ İftar saatinde yollar bomboş olacak, o ıssız, huzurlu sokaklar iyi gelecek hepimize…

■ ‘Ramazan’da çok yemeyin, şunlara bunlara dikkat edin’ yazıları her yeri kaplayacak yine…

■ En fenası doya doya pide yiyeceğiz. Sıcacık pidenin içine tereyağı, tulum peyniri, zeytin koyup yemenin zevkine varacağız ve asla doymayacağız!

■ Ramazan biraz da bol cevizli, nar taneli güllaç demek. Bayılırm güllaca, kimse tutmasın beni!

■ Bir ay boyunca bıkmadan usanmadan yine Ramazan programları yapanların maaşlarını tartışacağız...

■ Ramazan ve sahur programlarında en abuk subuk soruları dinleyecek ve “Hâlâ mı yaa?” diyeceğiz. Neyse, herkese hayırlı Ramazanlar.

TRAFİĞİ ALT ÜST EDEN MİDYECİ

Geçen akşam Çırağan Sarayı’nda bir davetten çıktım, kapıdan taksi istedim. Otel çalışanları dedi ki “Hemen gelmez. Bir midyeci yüzünden Beşiktaş’a kadar trafik felç!” “Ne midyecisi?” dedim…

Nereye dönüp baksan başka vicdansızlık

Beşiktaş-Ortaköy arasında bir midyeci açılmış, Acun Ilıcalı burada midye yiyince meşhur olmuş. Kapıda arabalar çoğalınca üç-dört vale almışlar, trafik hepten felç. Gülerek “Bizde bile o kadar vale yok” dediler!

TAKSİCİLER İSYANLARDA

Neyse, bir süre sonra taksi geldi, biner binmez taksicide de aynı mevzu. “Üç-beş ay sinek avladı bu midyeci. Acun meşhur edince de trafik coştu. Kaç kez şikayet ettik kimsenin umru değil” diye söylendi.

Önünden geçerken baktım, kuyruk almış başını gitmişti. ‘Vay be’, dedim; insanımız ne yiyeceğine bile başkasına bakıp karar veriyor demek ki.

Sürekli telefonuna bakan gelmesin sinemaya

Bizim gazetede vardı haberi…

Amerika, Teksas’ta 37 yaşındaki Brandon Vezmar sosyal medyada tanıştığı 35 yaşındaki bir kadınla ilk randevusunda sinemaya gitmiş, kadın sürekli telefonla mesajlaşınca kavga etmiş, “Telefonla ilgilenen bu kadın toplum için tehdittir” diyerek kadından şikayetçi olmuş. Pizza ve sinema için harcadığı 62 lirayı da kadından istemiş bir güzel!

Bence haber çok bomba çünkü yakında hepimizin en çok da benim geleceğimiz hal bu! Sinema aşkımı bilen bilir, telefonunu açan sinemada yanımda oturamaz.

Sürekli telefonuna bakanlar gelmesin sinemaya, evinde otursun!

O yüzden bu Brandon abiyi destekliyorum; süper hareket yapmış.

Bu akım son sürat yayılsın lütfen.

YAŞAR'IN 'ŞEHİR YALNIZLIĞI'

‘Acıtmıyor Sevdan’, ‘Kuşlar’ gibi artık kült olmuş şarkılara imza atmış, müzik dünyasında yeri hiç eskimeyen Yaşar, uzun aradan sonra yeni bir albüm çıkardı.

Bu kez albümdeki tek bir şarkı kendisine ait. Bunu da şöyle anlatmış:

“İyi şarkılar çıksın diye bekledim. Baktım benden çıkmıyor, başkasından şarkı aldım. Kendi yaptığım şarkıları beğenmedim…” Ne kadar net, ne kadar samimi ve dolambaçsız.

Nereye dönüp baksan başka vicdansızlık

Bence insanların samimiyeti şarkılarına da, şarkı söyleyişine de yansıyor. Yaşar’in yeni albümü ‘Şehir Yalnızlığı’ o yüzden çok iyi.

Hele “Martılara simit attım bugün, sevabı senin olsun” sözleriyle başlayan ‘Aşk Bozumu’ süper.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder