Ekonomi Nükleer arası tavuk çıkarması

Nükleer arası tavuk çıkarması

Paylaş
Nükleer arası tavuk çıkarması

Gelecek ay Rusya'ya 'nükleer santral ve tavuk ticareti' ziyareti yapacak olan Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Tavuk konusu da nükleer kadar önemli” dedi

’SADECE ENERJİ DEĞİLİM’

Haberin Devamı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, gelecek ay Rusya’ya yapacağı ziyarette, Rus yetkililer ile ‘nükleer santral yatırımı ve Türkiye’nin Rusya ile tavuk ticaretini’ masaya yatıracak.

Yıldız, “Tavuk konusu da nükleer kadar önemli. Beni sadece enerji olarak düşünmeyin” dedi. Yıldız, gazetecilerin Mersin’de inşa edilecek nükleer santrale ilişkin sorularını yanıtlamaktan kaçınırken, “Bunları ben müsteşarıma havale ettim” demekle yetindi.

KOMİSYONDA DA BAŞKAN

Israrlı sorulara Taner Yıldız, “Ben Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev gelmeden gideceğim. Aklınıza hep nükleer geliyor ama benim karma ekonomik komisyon başkanlığı görevim de var. Belki tavuk için gidiyorum” diye yanıt verdi.

Ardından ‘Sizce tavuk mu, nükleer mi önemli?’ sorusunu yönelten Yıldız, ‘Tavuk ticaretinde geç kalınmadı mı?’ sorusu ile karşılaşınca “O zaman nükleer arası tavuk yaparız. Çok kızarmış tavuk güzel olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALTI TESİS ONAY ALDI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya temaslarında tavuk ihracatına yönelik ön protokol imzalanmıştı. Bunun üzerine Türkiye’ye gelen Rus yetkililer inceledikleri 17 tesisten altısına onay vermişti.

Onay alamayan 11 tesisin eksikliklerini tamamlayarak Tarım Bakanlığı’ndan akredite olması durumunda bu tesisler için de kapı açılacak. Bunun dışında kalan diğer şirketler de Tarım Bakanlığı’na başvurup gerekli inceleme talebinde bulunabilecek.