Nedim Şener O.K. MİT’de ‘darbe’ dedi mi?
HABERİ PAYLAŞ

O.K. MİT’de ‘darbe’ dedi mi?

Haberin Devamı

Hafta sonu Yeni Şafak’taki bir haber 15 Temmuz darbesiyle ilgili gerçeğin peşinde olanlar için önemli bir ayrıntıyı içeriyordu. FETÖ’nün 16 Temmuz saat 03.00’te başlamasını planladığı darbe girişimi sırasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kaçıracak helikopter pilotu Binbaşı O.K., 15 Temmuz günü saat 14.20’de MİT Karargahı’na giderek bu durumu ihbar etmişti. Ancak hafta sonu Yeni Şafak’ta yayınlanan “O Binbaşı’nın ifadesi (20.05.2107)” başlıklı haberde Binbaşı O.K.’nın yalnız MİT Müsteşarı’nın kaçırılması değil darbe ihbarı da yaptığı yer aldı.

Yaş öncesi temizlik

O.K.’nın darbe girişiminden üç hafta sonra, 11 Ağustos 2016’da alınan ifadesine göre, 15 Temmuz günü MİT’çilere şunları söylemiş: “…Ben de büyük bir faaliyet olabileceğini hatta darbe faaliyeti olabileceğini söyledim... Hatta kendilerine YAŞ kararlarında FETÖ’cülere karşı büyük bir temizlik olabileceği sürekli yazılıyor, bu nedenle YAŞ öncesinde bir darbe faaliyeti olabileceğini söyledim.”

Çolak: Darbe duyumu değil

MİT Müsteşarı, bu ihbar üzerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmeye gittiğinde ise bir darbe değil, Kara Havacılık Komutanlığı’ndan kaldırılacak helikopterle kendisinin kaçırılması planından söz etmişti. Akar da ilk anda buna yönelik emirler yayınlamıştı. Hatta Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ı Kara Havacılık Okulu’na gönderdi.

Orgeneral Çolak ifadesinde görevini “Sayın Komutandan aldığım görev bir darbe girişimine yönelik duyum değil, sadece izinsiz uçuşa müdahale ile ilgilidir” şeklinde anlatmıştı. O.K.’nın darbe girişiminden üç hafta sonra alınan ancak 10 ay sonra ortaya çıkan bu ifadesi o geceye dair sorulara cevap yerine yeni sorulara neden oluyor. Binbaşı O.K., MİT’e gittiğinde “darbe uyarısı” yaptı mı?

Bilindiği kadarıyla MİT o görüşmeyi kayıt altına aldı yani bu sorunun cevabını bulmak kolay. Yakında bir netliğe kavuşur. İkincisi 11 Ağustos 2016 günü Binbaşı O.K.’nın ifadesini kim aldı ve eğer bu resmi bir ifade ise neden hiçbir dosyaya ve iddianameye konmadı? Bu ifadeyi 11 Ağustos 2016’da alanlar yayınlanması için neden 20 Mayıs 2017’yi bekledi? Nasıl bir hesapları var bilmiyorum ama birileri bir şeyleri gizliyor ve 15 Temmuz üzerinden kişisel hesaplarını görüyor. Bakalım yakında kokusu çıkar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder