Nedim Şener O zarf açıldı
HABERİ PAYLAŞ

O zarf açıldı

Haberin Devamı

Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin 30 Aralık 2013 günü FETÖ’nün yargı içindeki gücünü şöyle anlatmıştı:“Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkûm olmuş. Dosya Yargıtay’a gelmiş. Yargıtay’da ‘Cemaatin imamı’ diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı, kendisini tanıyorum. Bu önemli kişinin dosyası ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya’ya göndermiş. Hocaefendi, ‘Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin’ demiş. Allah razı olsun. Ama oraya sempati duyan birtakım kamu görevlileri maalesef belki yaranmak, belki başka nedenlerle bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Bu işin de öyle bir iş olduğunu düşünüyorum." Açılan soruşturma üzerine Şahin 20 gün sonra yargıdaki o cemaat imamının ismini gizli damgalı olarak kapalı bir zarfta Yargıtay Başkanlığı’na teslim etti.

Üç yıl kapalı kaldı

Aradan neredeyse üç yıl geçti o “Cemaat” dediği “Paralel Devlet Yapılanması” “Hocaefendi” dediği “terörist” oldu. Kırmızı Kitap’a girdi ama o zarf hiç açılmadı, unutuldu gitti. Ta ki 15 Temmuz darbe girişimine kadar. Nihayet o zarfın içindeki isimi öğrenebildik. O zarftan şimdilik HSYK eski Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in isimleri çıktı. İtiraflarda bulunup "etkin pişmanlıktan" yararlanarak hapisten çıktılar. HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz önceki gün yaptığı basın toplantısında olayı doğruladı: “İtiraflara göre Yargıtay'da gelen dosyaları örgüt elemanlarınca fotokopisi çekilip Pensilvanya'ya götürüldü. Pensilvanya’nın talimatıyla kararlar verildi” dedi.

Peygamber ‘Üzülme’ demiş!

Mehmet Yılmaz başka ayrıntılar da verdi: 2010'da Yargıtay üyeliği seçimleri Pensilvanya ile pazarlık halinde kararlaştırılmış. Yargıtay'da 2011 ve 2013 döneminde Pensilvanya’nın onaylamadığı hiç kimse daire başkanı olamamış. 2014 HSYK seçimlerinde ise bir Yargıtay üyesi oy kullanacak hakime şunu anlatmış: “Fetullah Gülen rüyasında Peygamberimizi görmüş. Gülen’in çok üzgün olduğunu görünce ‘Seni üzüyorlar değil mi?’ diye sormuş. O da evet mânâsında başını sallamış. Peygamberimiz de ‘Üzülme, üzülme, 2014 HSYK seçimini bağımsızlar kazanacak, Türkiye’nin de yüzü gülecek’ demiş”. Bunu anlatan hakim ifadesinde sonuçlar rüyadaki gibi çıkmayınca yani bağımsızlar kaybedince “Anladım ki bunlar yalan söylüyor’ demiş. Adalet Bakanı Şahin, Gülen, “Adaletli karar verin” sözüne “Allah razı olsun” diyorsa bu beyni yıkanmış hakim rüyaya inanmış çok mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder