Ekonomi Obeziteyi tetikleyen ürünlere vergi gelebilir

Obeziteyi tetikleyen ürünlere vergi gelebilir

Paylaş
Obeziteyi tetikleyen ürünlere vergi gelebilir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mesala obeziteyi tetikleyen bir takım ürünlere özel tüketim vergisi gündeme gelebilir. Bütün bu hususları tartışıyoruz, düşünüyoruz" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5. İktisat Kongresi'nde dün yönettiği panelde, vergi sistemiyle ilgili gelecekte düşünülen uygulamaları anlattı. Panelde konuşan Şimşek; "Mesala obeziteyi tetikleyen bir takım ürünlere özel tüketim vergisi gündeme gelebilir. Bütün bu hususları tartışıyoruz, düşünüyoruz" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek'in konuya ilişkin sözleri şöyle; "Karbon salınımını baz alarak bir vergilendirme söz konusu. İkincisi mesela konutlarda, biz artık yeni konutların tamamında da mevut konutlarda da 2017'ye kadar 'Enerji Perforamans Sertifikası alacağız.

Belki ilerde bunun üzerine bir emlak vergisi veya başka bir bu anlamda daha çok verimliliği teşvik edecek bir vergi sistemi düşünülebilir. Mesala obeziteyi tetikleyen bir takım ürünlere özel tüketim vergisi gündeme gelebilir. Bütün bu hususları tartışıyoruz, düşünüyoruz. İleriki dönemde bütün bunlar uygulamaya konabilir."

Haberin Devamı