Ekonomi Ödemeler bugün başlıyor! Emekliye SMS'le promosyon

Ödemeler bugün başlıyor! Emekliye SMS'le promosyon

Paylaş
Ödemeler bugün başlıyor! Emekliye SMS'le promosyon

Emekliler, bugünden itibaren ödenmeye başlanacak promosyon başvurusunu banka şubesine gitmeden yapabilecek. Bunun için tek bir SMS (kısa mesaj) yeterli. İlk ödemeyi TC Kimlik numarası 0 ve 2 ile biten emekliler alacak

Bilal Emin Turan-POSTA

Promosyon ödemeleri 1 Mart itibarıyla (bugün) başlayacak. Ancak ödeme 12 milyon emekliye aynı anda yapılmayacak. Bankalar ödemeleri farklı tarihlerde yapacak. Bunun için TC kimlik numarasının son rakamına bakılacak. TC kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler Mart ayında, TC kimlik numarası 4 ve 6 ile bitenler Nisan ayında, TC kimlik numarası 8 ile bitenler Mayıs ayında promosyona kavuşacak.

TEK ŞART SÖZLEŞME YAPMAK


Promosyonda otomatik fatura ve ek hesap şartı kaldırılmıştı. Buna göre; bankayla sadece “Maaşımı 3 yıl senden alacağım” şeklinde bir sözleşme imzalamak yeterli olacak. Bu değişikliğin ardından bankalar da emekliye kolaylık yapmaya başladı. İlk adım, 4.8 milyon emekliye maaş ödeyen Ziraat Bankası’ndan geldi. Ziraat, emekliye banka şubesine gitmeden sadece bir kısa mesaj (SMS) göndererek başvuru imkanı sağlıyor.

ATM'DEN DE YAPILABİLİYOR


Emekli, mesaj bölümüne promosyonun kısaltması olan ‘PRO’ yazacak. Bir boşluk bıraktıktan sonra ‘TC kimlik numarasını da yanına ekleyecek ve SMS’i ‘4757’ye gönderecek. Banka SMS gönderen emekliyi arayıp onay alacak. Promosyona SMS dışında 4 farklı yolla daha başvuru yapılabiliyor. Bunlar sırasıyla, ‘banka şubesi’, ‘banka internet şubesi’, ‘ATM (para çekme makinesi)’ ve 0850 220 00 00 telefon numaralı ‘müşteri iletişim merkezi’.

DUL EŞ VE YETİMLER DE ALACAK


Emekli olduktan sonra vefat eden veya emeklilik için gerekli prim ve gün süresini dolduran ancak emekliliği göremeden yaşamını yitiren 100 binlerce kişi bulunuyor. Bu kişilerin geride kalanları yani dul eşi ve yetim çocuklarına, payları oranında maaş bağlanıyor. Bu kişilere ödenecek promosyon da payları oranında olacak. Örneğin; eşinin maaşının yüzde 50’sini alan dul eş, 300 liralık promosyonun da 150 lirasını alacak.

NE KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ ALIRIM?


Emekli maaşı 1000 TL’ye (1000 TL hariç) kadar olanlara 300 TL.
1000 TL-2000 TL (2000 TL hariç) arasında olanlara 375 TL.
2000 TL ve daha fazla olanlara 450 TL.
Ödeme 3 yıllık süre için peşin yapılacak.

Haberin Devamı