Yazgülü Aldoğan Okul yapanın başımın üstünde yeri var
HABERİ PAYLAŞ

Okul yapanın başımın üstünde yeri var

Haberin Devamı

Bütün bir günümüzü Samsun -Ordu- Fatsa - Samsun hattı arasında gidip gelmekle geçirip başımız dönmesine karşılık güzel bir aile tanıdım: Hazinedar Ailesi. Sizler az çok ailenin oğullarından Murat Hazinedar’ı Beşiktaş Belediye Başkanı olarak tanırsınız.

Aslında ben de yeni tanıdım sanıyordum ama meğer o henüz kısa pantolonlu bir çocukken Dev-Yol’un Nisan 1980’de Fatsa’da düzenlediği Halk Şenliği’nde, sol yumruk havada, çocuk korosunda şarkı söylerken dinlemişim!

Terzi Fikri’nin belediye başkanlığı dönemiydi ve Murat böyle muzır faaliyetlere katıldığı için annesinin şikayet ettiği bir aile büyüğünden dayağı yemiş.

Oysa bugün adına ortaokul yaptırdığı annesi İlhan Hazinedar tam bir cumhuriyet kadını. Babasıyla eczacılık fakültesinde tanışıp evlenmiş.

Fatsa’da eczacılık yapmakla kalmıyor, bütün kadın örgütlerinin başında, yardım topluyor, çocuk okutuyor.

Ama bu toplumun değerlerine yabancı kalmamalı diyerek çocukları da yazları Kuran Kursu’na gönderiyor!

Hazinedar Ailesi, Fatsa’nın Osmanlı döneminden beri gelmiş geçmiş en varlıklı, en büyük ailelerinden.

Konağın güzelliği

Bolaman köyündeki konakları sırtını tarihi bir kaleye dayamış, sağında bir koy, solunda bir koy. Tepeler yemyeşil. Babaannenin geçen yıla kadar yaşayıp 102 yaşında vefat ettiği konakta hâlâ babaları yaşıyor.



Aile kabristanını Murat’ın Samsun’da çalışan erkek kardeşi ve öğretmen eşi ile ziyaret ediyoruz. Tarihi geçmişiyle bütün aile burada.

Okulun açılış törenine mini bir Karadeniz turu yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanısıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Murat’ın okul arkadaşı AKP’li Enver Yılmaz, Vali, ve Murat’ın iş ve siyaset çevresinden ünlüler katılıyor.

Sırada lise var

Okul henüz tam hazır sayılmaz. Ama bizde ya törenden sonra bitirilir ya açıldıktan sonra bir kaç tören daha yapılır!

Törende bir öğrenci “Murat Abi, bize lise de yap” yazılı bir pankart taşıyor. Liselerin zorla ve hoyratça imam hatiplere dönüştüğü ortamda yaparsa da asla imam hatipe dönüşmeyecek şartıyla olmalı.

Ama bence Hazinedar ailesi o güzelim konağı, Fatsa’ya bir müze olarak kazandırmalı. Tabii ki içinde yaşanan, bahçesinde çay içilen, odalarında oranın yaşantısı canlandırılan. O kadar değerli çünkü!

Teröristlerin El Bab tuzağına düşmeyelim

Günün ferahlatan haberini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık verdi: El Bab kentine inilecek ama ÖSO askerleri ile, TSK piyadesi sahaya inmeyecek.

Tabii, tankların içindeki aslanlar bizim çocuklarımız değil mi diye feveran ettim ama Suriye’nin iç işlerine karışıp belayı açmışız başımıza, şimdi IŞİD ve PYD’nin topraklarımıza sataşmasının önüne geçmek için sıcak kestaneleri ateşten bizim almamız gerekiyor.

Ama bu, Suriye içinde bir 100 km ilerleyip IŞİD’in bizi çekmek istediği El Bab tuzağına girerek olmamalı. Hele hele piyade ile olmamalı.

Bir tek askerimizinbile IŞİD’in eline canlı geçtiğini düşünemiyorum, bunu propagandaya çevirmek için Ürdünlü pilota yaptıklarını yaparlar!

Angelina’ya çok bile tahammül etti

Biz böyle can sıkıcı işlerle uğraşırken dünya sosyal medyası da en ünlü çift Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin ayrılık kararı üzerine geyik yapıyor. Doğrusu o evlilik fazla bile uzamıştı!

Angelina Jolie, dünyanın en güzel fotoğraf veren yıldızı olabilir ama onunla yaşamak ne kadar zor ve sıkıcı!

Evde bir çocuk ordusu var ve her seyahate çıkış olay oluyor.

Çocukların yarısı değişik ülkelerden evlat edinilmiş, yarısı ana baba tarafından yapılmış, yetmiyor, Angelina hâlâ çocuk almaya niyetleniyor.

Üstelik ya film çeviriyor ya hayır işleriyle uğraşıyor. Yemek yemiyor, sıskanın teki, evde de huysuz ve çekilmez olduğuna eminim!

Oh, biraz erkek tarafı oldum, Brad Pitt’e bu hayata nasıl dayanıyor diye hayret ediyordum zaten!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder