Cem Kerpiççiler Okuyarak kendi hikayelerini yazacaklar
HABERİ PAYLAŞ

Okuyarak kendi hikayelerini yazacaklar

Haberin Devamı

Ülkede futbol kulüplerinin bünyesinde çıkan dergilerin ne kadar işlevsel olduğuna dair büyük kuşkularım var.

Bu tür yayıncılıkta ne yazık ki propaganda ötesine geçemiyoruz.

A takım oyuncuları röportajına boğulan ve popüler haberler dışında içerik üretmekte zorlanan yayınlar, mizanpaj ve içerik açısından birbirlerini tekrarlamaktan öteye geçemiyorlar. Oysa öyle bir yayın yapmalılar ki, kulübün her yaş grubuna dağıtılıp fikir veren, ideal üreten inanan ve inandıran bir yapıya sahip olmalılar... Kulübün taraftarları dışında tüm sporseverler de "Bu sayıda ne var acaba?" sorusunu sormalı.

Beşiktaş fark yaratıyor
Bu dergiler arasında Beşiktaş Dergisi, yayınladığı kitaplarla fark yaratıyor. Kısa süre önce Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma'nın hayatı kaleme alınmıştı. Beşiktaş Dergisi'nin Ağustos sayısıyla birlikte hediye edilen kitabın içeriğinde 32 yaşındaki oyuncunun Lizbon'un arka mahallerinde başlayan futbol yaşantısından, Beşiktaş günlerinin de bulunduğu yaşam hikayesi var.

Çocuklar için yol haritası
Derginin Eylül sayısında ise Atiba Hutchinson'ın kitabı sporseverlere sunuluyor. Beşiktaş Dergisi editörü Murat Arda tarafından hazırlanan özel kitabın yalnızca Beşiktaş'ın değil tüm sporseverlerin ilgisine çekeceğini düşünüyorum. Bu tür kaliteli içeriklerin futbol okullarında dağıtılması ve bu oyuna meraklı çocukların kendi hikayelerini yazarken bu metinlerin bir yol haritası olması gerektiğini düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder