Sağlık Önce hafızasına sonra bebeğine kavuştu

Önce hafızasına sonra bebeğine kavuştu

Paylaş
Önce hafızasına sonra bebeğine kavuştu

Doğuma 3 hafta kala kriz geçirip tümör nedeniyle hafızasını yitiren Feyza Alaman, ameliyatla sağlığına kavuştu. Genç anne, şimdi dört ay boş gözlerle baktığı bebeğini doya doya kokluyor

İstanbul'da bir ailenin başına gelenler, Yeşilçam filmlerini aratmayacak cinsten...

Doğacak oğlu için her geçen gün heyecanı artan baba Tayfun Alaman (40), 22 Mayıs sabahı nefes alamayan eşi Feyza Alaman'ın (30) çırpınışlarıyla yataktan fırladı. Doğum korkusu yaşayan Alaman, hemen ambulans çağırdı. Kadının epilepsi (sara) krizi geçirdiği anlaşıldı. Bebek etkilenmemesi için hemen sezaryenle alındı. Yapılan tetkiklerde beyinde tümör tespit edildi. Yeni doğum yapan kadının "Yaşama şansı yok" denilerek ameliyatı yapılmadı, 4 ay ömür biçildi. Feyza Alaman, çok geçmeden bu kez hafızasını kaybetti.

HİÇBİR ŞEYİ HATIRLAMADI

Bir yanda eşinin rahatsızlığı, diğer yanda yeni doğan bebeği nedeniyle çöküntü yaşayan Tayfun Alaman, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Alper Kaya'nın kapısını çaldı. Prof. Dr. Kaya, tümör çok büyük olması nedeniyle ameliyatın zorlu geçeceğini anlattı ancak temizlenmesi durumunda da hastanın sağlığına kavuşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kaya'nın dediği gibi oldu. Genç anne, zorlu geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ancak bu sürede ne bebeğini ne de hamileliğini hatırlayamadı. Hastane odasında yanına getirilen bebeğine boş gözlerle bakan anne, ailesi ve eşinin desteğiyle hafızasına kavuştu. İlk iş olarak da 4 aylık bebeği Muhammed'i doya doya kokladı.

SEVGİ, CAN SUYU OLDU

Feyza Alaman, "Ben basit bir biyopsi ameliyatına gidiyorum zannediyordum. Meğer benim ölüm kalım mücadelem varmış. Hepsini sonra öğrendim. Bebeğimle ilk kez annemin evinde tanıştık. İkimiz de yabancıydık birbirimize. Hafızam da sürekli gelip gittiği için hatırlayamıyordum, sanki Muhammed benim çocuğum değilmiş gibi hissediyordum. Ama eşimin ve ailemin sevgisi bana bu zor günlerde can suyu oldu. Oğlumla kaynaştık ve şimdi anne olmanın tadını çıkarıyorum" dedi. (Sabah)

Haberin Devamı