Tamer Heper Önce para
HABERİ PAYLAŞ

Önce para

Haberin Devamı

Önce para

Birinden alacağım vardı. Kendisini şikayet ettim. Bana haber gönderdi şikayetimden vazgeçersem borcunu ödeyeceğini söyledi.Ben de şikayetimden vazgeçtim ama paramı vermedi. Yani beni kandırdı. Şimdi ne yapabilirim? ● H.B.

Şimdi bizler takip deyince icra takibini, dava deyince hukuk davasını, şikayet deyince de ceza davası aşaması olan cumhuriyet savcılığına şikayeti anlarız. Siz de şikayetten söz ettiğinize göre anladığım, bir ceza takibi. Bundan vazgeçmişsiniz. Şayet tahmin ettiğim gibi bir şikayetten vazgeçtiyseniz bu alacağınızdan vazgeçtiğiniz anlamına gelmez. Birinden alacağı olan kişi ya dava açar veya icra takibi yapar. Şayet alacak davası açıp da bundan vazgeçerseniz ikinci defa aynı nedene dayanarak dava açamazsınız. Ancak ceza talebi ile savcılığa başvuru yapıp da şikayetten vazgeçerseniz sonradan hukuk davası açabilir icra takibi yapabilirsiniz.

Size Bir Şey Ödemez

Bunlar hukuki durumunuz. Ancak tatbikattan bir noktayı hatırlatmakta yarar görürüm. Ortada bir ihtilaf var, alacaklısınız. Borçlu da gördüğüm kadarı ile buna itiraz etmiyor da ödemeye yanaşmıyor. Böyle bir durumda size ödeme yapmaya razı ama sizin bu alacağınızın kalmadığına dair bir yazı istiyor.

Elbette ödeme yaparsa böyle bir yazı vereceksiniz ama önce parayı alıp sonra bu yönde bir yazı vereceksiniz. Adamın eline önceden, “Bir alacağım kalmamıştır” diye bir yazı verirseniz adam yazıyı alır gider, size de bir şey ödemez. Şimdi sizin icra takibi yapma veya alacak davası açma imkanınızın olduğunu öğrendiğinize göre bu vatandaş belki yine sizden yazı isteyecektir ya, artık bu hususa dikkat edin. Parayı almadan davadan vazgeçmeyin. E mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder