Gündem Otomobilde kilitli kaldılar

Otomobilde kilitli kaldılar

Paylaş
Otomobilde kilitli kaldılar

Kahramanmaraş'ta otomobilde kilitli bırakılan 54 yaşındaki Zeynep Salman ile torunu 4 yaşındaki Sefa Salman, içerde havasız kalınca polis ile itfaiye alarma geçti

Saat 17.00 sıralarında Kahramanmaraş Havaalanı'nda memur olarak çalışan 37 yaşındaki Durdu Battal, mesai çıkışı 46 DU 157 plakalı otomobiline akrabası Zeynep Salman ile onun torunu Sefa Salman2ı da alarak havaalanından ayrıldı.

Haberin Devamı

Ortahal bölgesine gelen Durdu Battal, kısa süreli alışveriş için otomobili park edip, içerde babaanne ile torununu kapıları kilitleyerek bıraktı. Bir süre sonra babaanne ile torunu havasız kalınca fenalaştı. Olayı fark eden çevredekiler, otomobilin kapısının kilitli olduğunu anlayınca polis ve itfaiyeden yardım istedi.

Bu sırada Zeynep Salman, bayıldı. Polis, torun Sefa Salman'ı el işaretleriyle yönlendirerek kapıyı açtırmaya çalıştı ancak minik çocuk bunda başarılı olamadı. Bunun üzerine polisler, kapının kelebek camını kırarak Zeynep Salman'a su verdi. Ekiplerin çabaları sürerken otomobilin yanına gelen Durdu Battal, kalabalığı görünce heyecanlandı.

Hemen anahtarla açtığı otomobilden çıkartılan babaanne ile torunu, Yenişehir Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı, sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Olayın şokunu yaşayan Durdu Battal, “Havaalanında akrabam ve torunu ile karşılaştım, aynı zamanda yan yana evlerde oturduğumuz için onları da evlerine götürmek için otomobile aldım. Kısa süreli alışveriş için markete giderken çocuk da otomobilden ayrılmasın diye kapıları kilitledim. Böyle olabileceği anlayamadım. Şükürler olsun ki üzücü bir şey olmaması ise tesellimiz oldu” diye konuştu.

Lütfi YIKAN/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)