Ekonomi Pahalı ama ne olursa olsun garantisi var

Pahalı ama ne olursa olsun garantisi var

Paylaş
Pahalı ama ne olursa olsun garantisi var

Toshiba'da fiyatların yüzde 20 daha pahalı olduğunu söyleyen Genel Müdür Aytaç Biter, “Ama çalınırsa, düşüp kırılırsa yenisini alıyorsunuz. Ağır olduğuna karar verdiyseniz hemen yenisini isteyebiliyorsunuz” dedi

Toshiba’nın dünyanın ilk seri dizüstü bilgisayarı T1100 ilk kez 25 yıl önce üretildi. Türkiye’ye notebook’u (dizüstü bilgisayar) getiren ilk firma olan Toshiba Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri Genel Müdürü Aytaç Biter, 1990’da Toshiba bayii olarak başladıklarında ayda 20 adet dizüstü bilgisayar sattıklarını söyledi. Biter, geçen yıl ise krize rağmen 200 binin üzerinde notebook sattıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Yüzde 20 daha pahalı

Toshiba bilgisayarın fiyatının diğer markalardan yüzde 10-20 daha pahalı olduğunu belirten Aytaç Biter, buna karşılık satış adedi olarak pazar ikincisi, ciroda lider olduklarını söyledi. Biter, “Ucuz olarak satmak kolay ama hem pahalı hem de daha çok satıyorsanız başarının gerçek kriteri bu. Başka markada 1000 dolara alınacak bir bilgisayar bizde 1150 dolar. Ama bizde güvence öne çıkıyor” dedi.

Toplam faydada avantajlı

Aytaç Biter 150 dolar fazla ödenmesine karşın alıcının elde ettiği güvenceleri şöyle sıraladı: “Mesela Toshiba bilgisayarınız çalınırsa yenisini alıyorsunuz. Ya da ağır olduğuna karar verdiniz, değiştirebiliyorsunuz. Bu, çok önemli bir avantaj. Bilgisayarın serviste geçireceği süre de kısalıyor. Arıza büyükse hemen değiştiriyoruz. Hem zaman hem verimlilikten kazanıyorsunuz.”

Haberin Devamı

13 ülkeye Türkiye'den gitti

Aytaç Biter, uyguladıkları kampanyaların büyük ses getirdiğini belirterek 31 Mart 2009’da başlayan ‘Ne olursa olsun garanti’ kampanyasının 13 ülkeye gittiğini söyledi. Biter, “Müşteri aldığı üründen memnun kalmazsa iki hafta içinde iade ediyor. Bilgisayar bir yıl içinde düşüp kırılırsa Toshiba ürünü tamir ediyor veya değiştiriyor. Çalınırsa birebir veya eşdeğer notebook veriyor” dedi.

Kadınlar hafif notebook istiyor

Toshiba’da bilgisayar fiyatlarının 449 ile 3999 dolar arasında değiştiğini belirten Aytaç Biter, Türkiye’de 3 bine yakın noktada Toshiba satıldığını söyledi. En hafif bilgisayarın 779 gram olduğunu belirten Biter, “Özellikle kadınlar yanında taşıyacaksa hafif bilgisayar tercih ediyor. Hafif serilerde kırmızı, pembe, beyaz, füme, kahverengi, siyah, bordo her zevke uygun renk var” dedi.

Bu yıl 250 bin adedi geçeriz’

Toshiba Türkiye’nin yıllardır Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki en başarılı ülke konumunda olduğunu belirten Aytaç Biter, “Toshiba’nın Türkiye’deki pazar payı 1996’dan bugüne her yıl, krizlere rağmen Avrupa ortalamasının üstünde oldu” dedi. Bu yıl satış hedefinin 250 bini geçmek olduğunu belirten Aytaç Biter “Geçen yol 350 milyon olan ciro hedefimizse 400 milyon lira artı KDV” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnci Neşeli ÖZOĞLU