Ekonomi Peugeot'dan 3 yeni model

Peugeot'dan 3 yeni model

Paylaş
Peugeot'dan 3 yeni model

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, 508 ile 3008 Hybrid4 ve iOn'u satışa sunacak

Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, son 6 ayda 3 kıtada 3 yeni model lansmanı yapıldığı, bunlardan ilki olan yeni büyük aile modeli Peugeot 508’in 2011 yılı başında ilk olarak Batı Avrupa’da satışa sunulacağı bildirildi.

Açıklamada, Peugeot 508’in sedan ve SW (Station Wagon) olmak üzere iki farklı karoseri ile üretileceği, söz konusu kasa tiplerinin 2011 yılı başındaki ticarileştirilmeleri öncesinde ekim ayı başında Paris Otomobil Fuarında ilk kez tanıtılacağı belirtildi.

3008 HYBRID4

Peugeot 3008 HYbrid4’ün ise 2011 ortasında Batı Avrupa’da satışa sunulacağı belirtilen açıklamada, aracın Fransa’da Sochaux ve Mulhouseda’da üretileceği bildirildi.

Yüzde 100 elektrikli Peugeot iOn’un da 2010 yılı sonunda satışa sunulacağı, aracın 100 kilometrede 1,50 ile 2 avro arasında kullanım maliyeti olduğu ifade edildi.

Açıklamada, iOn’un ticarileştirilmesinin temel olarak "her şey dahil" bir ulaşım paketinin sunulmasına dayandığı belirtilerek, örneğin Fransa’da ürünün 5 senelik bir süre için aylık tüm vergiler dahil 499 Euro'dan daha az bir ödeme tutarı karşılığında kullanıma sunulduğu, bu bedelin 5 yıl boyunca araç ve bataryası, batarya ve elektrikli güç ünitesinin 5 yıllık garantisi, 5 yıl veya 50 bin kilometre süresindeki bakımlar, özel bir elektrik yardımı, Peugeot Connect Electric Driving hizmetleri ve Mu by Peugeot ulaşım programına erişimi kapsadığı bildirildi.

Yerel kuruluşlar ve hükümetlerin, satın alma destekleri ve programlı şarj altyapısının tesis edilmesi ile bu yeni teknolojinin devreye girmesini teşvik ettiklerinin vurgulandığı açıklamada, Peugeot’nun ulaşım operatörleri, enerji şirketleri, kiralama şirketleri ve birçok ülkenin oto paylaşım şirketleriyle 15 niyet mektubu imzaladığı kaydedildi.

Haberin Devamı