Futbol Phillip Cocu 3 yılda Fenerbahçe’yi baştan yaratacak
Paylaş
Phillip Cocu 3 yılda Fenerbahçe’yi baştan yaratacak

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Hollandalı çalıştırıcı Phillip Cocu'nun planı belli. Dönemsel başarılar değil, istikrarlı ve gerçekçi hedefleri olan bir takım öne çıkacak. Birçok genç oyuncu A takıma girecek. Kadrodaki isimlerin değeri artacak ve istikrarlı bir kadro düzeni oluşacak

Fenerbahçe’de Phillip Cocu dönemi resmen başlıyor. Bugün İstanbul'a gelecek Hollandalı hocanın işbaşı yapmasıyla sarı-lacivertli takımdaki yenilenme süreci de başlamış olacak. Cocu ile birlikte futbolda yeni bir yapının temelleri atılıyor. 3 yıllık sürede PSV'de yaptığı gibi yeni bir takım yeni bir kültür inşa edecek olan Hollandalı teknik adam, dönemsel başarıları değil istikrarlı ve gerçekçi hedefleri olan bir takım oluşturmayı planlıyor. Cocu ile birçok genç oyuncu çıkacak, kadrodaki isimlerin değerini artacak ve istikrarlı bir kadro düzeni oluşacak.

Haberin Devamı

Genç futbolcuları yetiştirmesiyle öne çıkan Cocu 3 yıllık süreçte sarı-lacivertli takımın yaş ortalamasını düşürmeyi planlıyor. Hollandalı çalıştırıcı futbol stratejisini daha genç, öğrenmeye hazır ve enerjik oyuncularla uygulamayı hedefliyor. Altyapı konusunda uzman olan Cocu'nun yardımcısı Van der Weerden, altyapıdaki genç oyuncularla da yakından ilgilenecek. Altyapıdaki oyuncuları yakından izleyecek olan Van der Weerden, sarı-lacivertli genç oyuncular ile ilgili tüm gelecek planlamalarından da sorumlu olacak.