Spor Polat: Beklenmedik sonuçlar aldık

Polat: Beklenmedik sonuçlar aldık

Paylaş
Polat: Beklenmedik sonuçlar aldık

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, sportif olarak beklenmedik sonuçlar aldıklarını söyledi

Galatasaray'da Eylül ayı divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirildi.

Polat yaptığı konuşmada Galatasaray'ı, her alanda gurur ve keyif veren bir dünya markası olarak büyütmeyi hedeflediklerini belirterek, " Daha önce 'Karanlık tünelin içindeyiz önümüzü görmüyoruz', sonra da 'Galatasaray camiasının desteğiyle bu tünelden çıkacağız', ardından da 'Tünelin ucundaki ışığı gördük' demiştik.

Bugün artık Galatasaray karanlık tünelden çıkmıştır. Bundan sonra atılım ve yatırım dönemidir. 2,5 senedir başkan olarak görev yapıyorum. Nasıl futbol takımının desteğe ihtiyaç varsa bizim de aynı şekilde desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Futbolda lige çok kötü başlangıç yaptıklarını kaydeden Adnan Polat, "Açıkçası çok büyük hayal kırıklığı yaşadım, halbuki mevcut kadro çok daha iyi neticeler alacak oyunculardan kurulu" dedi.

"SPORTİF OLARAK BEKLENMEDİK SONUÇLAR ALDIK"

Polat, UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty'e elenmelerinin başlı başına üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Beklenmeyen bir netice aldık. Oyuncularımızın tamamı milli takım oyuncusu, yabancılar da milli futbolcular.

Teknik direktörümüz dünyadaki 10 elit teknik direktörden biri, ama arzu ettiğimiz neticeleri şu anda alamıyoruz. Ama Florya'da ciddi bir şekilde çalışılıyor. Birebir takip ediyoruz. Bu eksikliği bulup çıkaracağız.

Bazen kötü futbol oynayıp da kazanmalıyız. Son maçımızda tek tesellimiz o oldu. Gaziantepspor maçında ortaya konan futboldan hiç memnun olmadım. Her şey var ortada, eksik yok. Şimdi artık netice ve iyi futbol beklememiz lazım."

"ASLANTEPE DÖRT DÖRTLÜK HALE GETİRİLECEK AMA YAZIN"

Galatasaray'ın Ocak 2011 tarihinden sonra Türk Telekom Arena Stadı'nda maç oynamaya başlayacağını belirten Polat, stadın dört dörtlük hale, ancak gelecek yazın sonuna doğru geleceğini ifade etti.

Başkan Polat, stadı teslim aldıktan sonra içine 25 milyon lira yatırım yapmak zorunda olduklarını kaydederek, "TOKİ, stadın üst kapağını yapacaktı.

Ancak biz nakit akışımızda sıkıntı yaşamamak için TOKİ ile anlaşarak, bu üst kapağa harcanacak parayı, stadın içinde bizim yapacağımız işlemlere kanalize ettik. Şu anda da bu harcamalar yapılıyor. Üst kapağı ise biz daha sonra yapacağız" diye konuştu.

BASINDA GALATASARAY'A KARŞI SALDIRILAR

Yaz ayları içinde Galatasaray'a ve yönetime medya üzerinden saldırılarolduğunu ve bunun işlerini zorlaştırdığını anlatan Adnan Polat, "Bu saldırılar, sıkıntılı dönem yaşamamıza neden oldu.

İş o boyuta geldi ki, Galatasaray'a zarar vermesi kaçınılmaz duruma geldi. Ben televizyona çıkarak; hazırlanan senaryoyu, uygulamaya konmadan kamuoyuna duyurdum" dedi.

Polat, sadece futbolcu alan değil, satan kulüp de olmak zorunda olduklarını anlatarak, "Bu sene bu uygulamayı yaptık. 15 milyon avroluk satış yaptık. Toplam geçen 10 senede bu rakam yok. Aslında bizim hedefimiz daha fazlaydı. Bunu yakalayamadık" ifadesini kullandı.

Kadir Çetinçalı/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı