Futbol Portekiz - Fas maçının özeti: 1-0
Paylaş
Portekiz - Fas maçının özeti: 1-0

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında karşı karşıya gelen Portekiz ile Fas kozlarını paylaştı. Ronaldo'nun golüyle Portekiz, Fas'ı 1-0 mağlup etti

Başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanan Portekiz - Fas maçıyla Dünya Kupası heyecanı bugün de kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

Maçın önemli dakikaları: PORTEKİZ:1 FAS:0

87' Portekiz topu ayağında tutarak zamanı eritmeye çalışıyor

78' Fas'ın yıldızı Hakim Ziyech, Moutinho yaptığı hareket sonucu yerde kaldı. Serbest vuruşu kullanan Ziyech, topu Mehdi Benatia'ya gönderdi. Savunma oyuncusunun kafa vuruşu direğin hemen dibinden dışarı gitti.

68' Hakim Ziyech frikiği kullanmak için topun başına geldi. Rui Patricio'yu avlamak isteyen Faslı yıldız kaleyi yine bulamadı

61' Fas Portekiz savunmasını bunaltıyor. Benatia'nın şutu yine az farkla dışarı çıktı. Etkili gelen Fas bir türlü çerçeveyi göremiyor.

56' Rui Paticio kalesini gole kapattı. Fas'ın ani gelişen ataklarına karşı koyan Portekizli eldiven, çok net bir gol pozisyonuna izin vermedi

İlk yarı sona erdi

32' Ronaldo serbest vuruşu kullandı ama top baraja takıldı.

Haberin Devamı

23' Ajax forması giyen 25 yaşındaki Hakim Ziyech uzaktan Portekiz kalesini yokladı ama top Rui Patricio'da kaldı

18' Portekiz golün ardından oyunu kendi sahasında kabul ediyor. Fas ise Boutaib, Dirar ve Hakim Ziyech ile etkili olmaya çalılyor. Özellikle Dirar'ın son çizgiye inip ortaya çıkardığı top, hiçbir Faslı oyuncu vuramasa da Portekiz kalesinde büyük tehlike yarattı.

11' Fas beraberliğe çok yaklaştı. Köşe vuruşuna kafayı vuran Mehdi Benatia Portekiz'in 1 numarası Rui Patricio'yu geçemedi

4' Maçın hemen başında Portekiz Ronaldo'nun golüyle 1-0 öne geçirdi. Ronaldo ceza sahasına yapılan ortaya kafayı vurdu ve 2. maçında 4. golü attı.

2' İlk tehlikeli atak Fas'tan geldi. Belhanda'nın sol kanattan yaptığı ortaya Khalid Boutaib kafayı vurdu. Top az farkla üstten auta gitti

1' Maç Fas'ın başlama vuruşuyla başladı. Santra'yı Yeni Malatyaspor'un etkili forveti Boutaib yaptı.

Sayfa sürekli güncelleniyor

Süper Lig'den 5 oyuncu ilk 11'de

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Pepe (Beşiktaş), Dirar (Fenerbahçe), Belhanda (Galatasaray), Da Costa (Başakşehir), Boutaib (Yeni Malatyaspor) ilk 11'de yer alıyor. Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma için yedek kulübesinde.

İLK 11'LER

PORTEKİZ: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Bernardo Silva, William Carvalho, Moutinho, Joao Mario, Ronaldo, Guedes

Haberin Devamı

FAS: El Kajoui, Hakimi, Da Costa, Benatia, Dirar, Ziyech, El Ahmedi, Belhanda, Boussoufa, Amrabat, Boutaib

İKİ TAKIM ARASINDAKİ İLK VE TEK MAÇ 1986'DA

Portekiz ile Fas arasındaki ilk ve tek maç Meksika'nın ev sahipliği yaptığı 1986'daki Dünya Kupası'nda oynandı.

F Grubu mücadelesinde Fas, Portekiz'i 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. İngiltere, Polonya ve Portekiz'in bulunduğu grubu Fas 4 puanla lider tamamlarken, 2 puan ile son sırada kalan Portekiz elenmişti.

Fas'a galibiyeti getiren goller Hayri (2) ve Krimau'dan gelirken, Portekiz'in tek golünü Diamantino atmıştı.

FIFA SIRALAMASINDA BÜYÜK FARK

Portekiz ile Fas'ın dünya sıralamasındaki yerleri arasında büyük fark bulunuyor.

Son Avrupa şampiyonu Portekiz sıralamada 4. sırada yer alıyor. Afrika temsilcisi Fas ise 41. basamakta kendine yer bulabildi.

PORTEKİZ 7. KEZ DÜNYA KUPASI'NDA

Son beşi üst üste toplamda 7. kez Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteren Portekiz, şampiyonada bugüne kadar 27 maça çıktı.

Bu maçlarda 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Avrupa temsilcisi, 27 maçta 46 gol atarken, kalesinde ise 32 gol gördü.

Haberin Devamı

FAS 20 YIL SONRA

Fas, Rusya'daki Dünya Kupası'na katılarak 20 yıl sonra bu dev organizasyondaki yerini aldı.

Bugüne kadar Dünya Kupası'nda 14 maça çıkan Fas, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Fas, 12 gol atarken kalesinde de 19 gol gördü.

Afrika elemelerinden gelen Fas, tarihinde yalnızca 1986'da Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda grup aşamasını geçmişti. İngiltere, Portekiz ve Polonya'nın bulunduğu F Grubu'nu 4 puanla lider bitiren Fas, son 16 turunda ise o turnuvada finale yükselen Batı Almanya'ya 1-0 yenilerek elenmişti.