Spor Portekiz ve yıldızları

Portekiz ve yıldızları

Paylaş
Portekiz ve yıldızları

Portekiz, 2010 Dünya Kupası'nda G Grubu'nda Fildişi Sahili, Kuzey Kore ve Brezilya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmeye çalışacak

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Portekiz, Dünya Kupası Avrupa elemelerinde, Danimarka, İsveç, Macaristan, Arnavutluk ve Malta ile birlikte 1. Grup’ta mücadele etti.

Grubu, Danimarka’nın ardından 19 puanla ikinci sırada tamamlayan Portekiz, play-off mücadelesine hak kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR CARLOS QUEİROZ
Çalıştırdığı takımlar: Portekiz (20 yaş altı), Sporting CP, NY/NJ MetroStars, Nagoya Grampus Eight, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Real Madrid

Başarıları: FIFA Dünya Gençler Şampiyonası (1989),(1991), İspanya Süper Kupası (2004)

Kariyeri: 1 Mart 1953 doğumlu Queiroz, teknik direktörlük kariyerine, Portekiz 20 yaş altı milli Takımı’nın başına geçerek başladı.

Bu takımın başında iki kez FIFA Dünya Gençler Şampiyonası’nı kazanan Queiroz, 1991-1993 yıllarında Portekiz A milli takımında görev yaptı.

Güney Afrika’nın, 2002’deki Dünya Kupası’na katılmasını sağladı, ancak Güney Afrika Futbol Federasyonu ile yaşadığı sorunlar nedeniyle görevinden, Dünya Kupası başlamadan önce istifa etti.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Paulo Ferreira (Savunma):
31 yaşındaki yaşındaki futbolcu, Chelsea ile sözleşme imzaladığında sağ bekte oynuyordu.

Ancak 2004 yılında geldiği İngiliz ekipte hiçbir zaman savunmanın sağında kullanılmayan futbolcu, sol bekte, hatta savunmanın ortasında görev aldı.

Cristiano Ronaldo (Orta Saha):
Lionel Messi ve Wayne Rooney ile birlikte dünyanın en iyi 3 futbolcusundan biri olarak gösterilen Ronaldo, 2008 yılında FİFA Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Manchester United’dan Real Madrid’e 80 milyon sterlin karşılığında transfer olan oyuncu, kurnaz, hızlı ve gole yatkın futboluyla milyonlarca sporseveri kendisine hayran bırakıyor.

Rakip savunmayı hızıyla geçebilen, şutlarıyla gol yollarını zorlayan ve serbest atışlarıyla rahatlıkla sonuca ulaşabilen futbolcu, agresif yönüyle de dikkati çekiyor.

Deco (Orta Saha):
Chelsea’de oynayan bir diğer Portekizli futbolcu. Kulübündeki diğer Portekizli oyunculardan tek farkı, takıma Mourinho döneminde gelmemiş olması.

33 yaşındaki futbolcu, Güney Afrika’da son kez Dünya Kupası maçlarına çıkacak. Brezilya doğumlu futbolcu, kurnaz ve yüksek tekniğiyle beğeniliyor.

Nani (Forvet):
Aynı zamanda Manchester United’da forma giyen Portekizli oyuncu, sol kanattan hücuma verdiği destekle rakip savunmada büyük kargaşaya yol açıyor.

Son derece süratli bir oyuncu olan Nani, top kontrolündeki başarısı sayesinde hem kendi gol olanaklarını yaratıyor, hem de becerisiyle boşta kalmasına olanak sağladığı takım arkadaşlarının son vuruşu yapmasını sağlıyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Portekiz, Dünya Kupası’na daha önce 4 kez katıldı. Oynadığı 19 maçta 11 galibiyet ve 7 yenilgi alan Portekiz’in en büyük başarısı 1966 yılındaki üçüncülüğü.

3

Haberin Devamı