Ekonomi Ramazan'da AVM'ler geç kapanacak

Ramazan'da AVM'ler geç kapanacak

Paylaş
Ramazan'da AVM'ler geç kapanacak

Alışveriş merkezlerinin çoğu, vatandaşa iftardan sonra rahat hizmet verebilmek için çalışma saatlerini Ramazan'a özel yeniden düzenledi. Buna göre bazı AVM'ler akşam 23.00'te bazıları 24.00'te kapanacak

Bu yıl iftar geç saatte

Haberin Devamı

Perakende sektörü Ramazan ayında çalışma saatlerinde düzenlemeye gitti. Buna göre, saat 11.00’de açılacak bazı alışveriş merkezleri (AVM) 24.00’te kapanacak.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, Ramazan ayı boyunca bazı AVM’lerin gece yarısına kadar açık kalacağını belirterek, “AVM’ler, iftar geç saatte olduğu için bu önlemi aldılar. Bu sayede tüketiciler iftardan sonra rahat rahat alışverişlerini yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Firmalar da düzenleme yaptı

Twiggy Başkanı Sinan Öncel, Ramazan’ın aşırı sıcaklarla başlaması ve oruç süresinin uzunluğu nedeniyle sabah mesaisini bir saat geç başlatıp, akşam da yarım saat erken bitireceklerini söyledi.

Via/Port Genel Müdürü Bülent Kural ise 6-7-8 Eylül’de bayram alışverişini teşvik için gece 24.00’te kapatacaklarını söyledi. Forum İstanbul, Ramazan boyunca 10.00-23.00 saatleri arasında açık kalacak. Kayseri Park ise 2 Eylül’e kadar 10.00-22.30, 3-12 Eylül arasında 10.00-23.00 saatleri arasında açık olacak.

Haberin Devamı