Ekonomi 'Referandum ülkeye zarar verir'

'Referandum ülkeye zarar verir'

Paylaş
'Referandum ülkeye zarar verir'

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, referandumun ülkeye yarardan çok zarar getireceğini söyledi

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nin (YİK) 2010 yılı ilk toplantısı İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılıyor.

Toplantıda bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, seçimlerden önce yapılacak referandumun Türkiye'ye yarardan çok zarar verebileceğini söyledi.

MUSTAFA KOÇ'UN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

"Terör siyasette gerginliğin arttığı bir dönemde tırmanıyor. Anayasa değişikliği konusu kutuplaşma yaratıyor. Seçimlerin önüne eklenen referandumun ülkeye yarardan çok zarar getireceği endişesini taşıyoruz.

Türkiye'nin doğu ile batı arasında köprü olma özelliği basit bir retorik değildir. Ekonomimiz iki tarafla da sıkı bir ilişki içindedir.

Türkiye'nin komşuları ile sıfır sorun politikası izlemesi ve sorunların masada çözülmesini istemesi yargılanacak bir durum değil. Ancak bazı aşırı girişimlere dikkat etmek lazım.

Ufak bir dikkatsizlik ilişkileri tahrip edebilir, arzu edilmeyen bir izolasyona sürükleyebilir Türkiye tek coğrafyada liderlik peşinde koşmak değil, her iki coğrafyada da güçlü bir konumda olmalıdır.

ÜMİT BOYNER: ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

Mustafa Koç'un ardından bir konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, terör olaylarının yeniden tırmanması ile ülke olarak zor günler geçirdiğimizi hatırlattarak konuşmasına başladı.

"KÜRT SORUNU EN ÖNEMLİ MESELEDİR"

Boyner konuşmasına şöyle devam etti: "Bunca yıldır daha çok öldürerek terörü çözemedik. Siyasette ise otoriter yöntem arayışına girmek çıkmaz yoldu. Hukuk ve demokrasiş dışına çıkarmak zarar getirir.

Neden Kürt açılımının önemini kaybettiğini anlamak zorundayız. Açılımın içeriğinin tam olarak tanımlanmaması zarar verdi. Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli ve çözülmesi gereken konudur.

"AÇILIM KÖTÜ YÖNETİLMİŞTİR"

Bu konu üzerinden toplumsal gerilim artıyor. Açılımın kötü yönetilmesi ve içeriğinin tanımlanmaması ve tutuklamaların artması moral bozucudur. Ama bunların hiçbiri terörü meşru kılmaz.

Gencecik çocukların neden öldüklerinin muhasebesinin yapılması gerekiyor. Sivil toplumun tüm barışçıl unsurları biraraya gelmelidir. Şiddeti reddeden bir platformda ortak çözümler aramalıyız. Türkiye'de bugün susması gereken yegane şarttır."

2

Haberin Devamı