Futbol Rusya Mısır maçı özeti
Paylaş
Rusya Mısır maçı özeti

2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu maçında Rusya ile Mısır karşılaştı. Ev sahibi Rusya baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 3 - 1'lik skorla galip geldi ve gruptan büyük ölçüde çıkmayı garantiledi

MAÇ ÖZETİ

Haberin Devamı

Rusya 3 - 1 Mısır

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı ve maç sona erdi.

73.DK: Rusya - Mısır maçında VAR sistemiyle penaltı kararı verildi. Mohamed Salah penaltı atışında topu ağlara gönderiyor.

62.DK: Artem Dzyuba, Rusya adına topu ağlara gönderen isim

59.DK: Rusya temposunu iyice arttırdı ve Denis Cheryshev'le farkı 2'ye çıkardı

47.DK: Rusya, Mısır'da Fathy'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti

43.DK: Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Denis Cheryshev ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

39.DK: Bu dakikada Rusya takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Denis Cheryshev

Haberin Devamı

26.DK: Ceza sahası içinde topla buluşan Aleksandr Golovin, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Mohamed El-Shenawy kurtarıyor.

14.DK: Bu dakikada Rusya takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Aleksandr Golovin

8.DK: Rusya takımından Aleksandr Samedov sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1.DK: Maç başladı

İLK 11'LER

Mısır: El Shenawy, Abdelshafy, Hegazy, Gabr, Fathy, Hamed, Elneny, Trezeguet, Elsaid, Mohamed Salah, Mohsen

Rusya: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov, Golovin, Cheryshev, Dzyuba

FIFA DÜNYA SIRALAMASINADA MISIR ÖNDE

FIFA dünya sıralamasında Afrika ekibi önde yer alıyor. Dünya sıralamasında Mısır 45'inci, Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya ise 70'inci basamakta bulunuyor.

RUSYA'NIN 11. DÜNYA KUPASI

Rusya, ev sahipliği yaptığı turnuva ile 11. kez bu büyük organizasyonda yer alıyor. Dünya Kupası'nda bugüne kadar 41 maça çıkan Ruslar, 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi aldı. Rusya, 3'ü SSCB'den ayrıldıktan sonra olmak üzere son 4 turnuvada grup aşamasını geçemedi.

MISIR'IN GALİBİYETİ YOK

Üçüncü kez Dünya Kupası'nda yer alan Arap temsilcisi, bugüne kadar oynadığı 5 maçta 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda 3 gol atan Mısır, kalesinde ise 7 gol gördü.

Haberin Devamı