Vücut direnci için vişne!
İçeriğinde vitamin, mineral ve meyveye antioksidan özelliği veren "antosiyanin" maddesi bulunan vişne, ateşli hastalıklara karşı bir kalkan oluşturuyor. Vişne ve vişne suyu ayrıca, nefes alıp verirken bedene alınan toksit maddelerden arınmayı da sağlıyor
İçeriğindeki A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda antioksidan madde içeren vişnenin özellikle sonbahar döneminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç şunları söyledi:
"Vişne, içindeki potasyum, kalsiyum ve fosfor sayesinde ateşli hastalıklara karşı bir kalkan oluşturuyor. Yapılan araştırmalara göre, vişne suyu, antioksidan özellikleriyle dikkat çeken üzüm suyu ve bitter çikolata gibi bilinen ürünleri geride bırakıyor. Vişne ve vişne suyu ayrıca, nefes alıp verirken bedene alınan toksit maddelerden arınmak için önemlidir."
İnanç, belirlenen en yüksek antioksidan özelliğe sahip 50 besin arasında 14. sırada yer alan vişnenin suyunun tüketiminin, bahar aylarında düşen direnci arttıracağını ifade etti.
Vişne suyunun ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunu aktaran İnanç, "Mucize meyve vişne, ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor" ifadelerini kullandı.
AA
- Tek gecede kişiliği komple değişti: Gece yatanla sabah kalkan aynı kişi değil! 18 ay sonra şok eden gerçek ortaya çıktı, meğer o yüzdenmiş!
- Uzmanı açıkladı: Alerjik reaksiyonlar gün geçtikçe artıyor
- Kadınlara parmak ısırtacak 10 öneri! Onları baştan çıkarmak sizin elinizde
- Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor
- O ildekiler maskesiz dışarı çıkmasın! 2,5 mikronun altında kalan partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor!