Şekeri düşürmek için dut
Dut, hazmettirici, balgam söktürücü, antibakteriyel, terletici, kandaki şekeri düşürücüdür.
Dutun yaprak ve kök kabuklarının çayı, meyvelerinin ise reçel ve şurubu yapılır veya kurutularak kurusu ya da taze olarak yenir.
KAYBETTİĞİNİZ ENERJİYİ GİNSENG İLE KAZANIN
Birleşimi:
a) Meyvelerinde; Şeker, Organik asitler; Malik asit (elma asidi), Tartarik asit (üzüm asidi) ve Sitrik asit (limon asidi) içerir. Ayrıca Flavonitler, Kumarinler, Tanen a, B1, B2 ve C vitaminleri içerir.
b) Kök kabukları; Antrachinon (Antrakinon) türevleri; Nordamnacanthal ve Moridon içerir. Bu Antrakinon türevleri eskiden Türkler tarafından tekstilde kırmızı boyar madde olarak kullanılmıştır ve Avrupalılar tarafından Türkischrot diye anılmıştır.
Özellikleri: Meyveleri tatlı, soğuk, yaprakları ise acıdır.
Tesir şekli: Meyveleri; müshil yapıcı, hazmettirici, antiseptik ve iltihapları önleyicidir. Yaprakları; balgam söktürücü, antibakteriyel, terletici, kandaki şekeri düşürücü. Kök kabukları; teskin edici, tansiyon düşürücü, balgam söktürücü, müshil yapıcı ve bağırsak kurtlarını düşürücü özelliklere sahiptir.
Kullanılması:
a) Üniversite kliniklerinde yeterince tedavi denemesi ve araştırma yapılmamıştır. Bu nedenle dut yerine daha etkili olan şifalı bitkiler mevcuttur. Örneğin çocukların ağızdaki pamukçuğa karşı Mirra, Papatya, Beşparmak, Limon, Kekik veya Gökçek İksiri daha etkilidir.
b) Halk arasında kök kabuğu ateş düşürücü özeliğe sahiptir bu nedenle kök kabuklarından yapılan çay ateş düşürmek için kullanılır. Meyveleri veya meyve şurubu ise çocukların ağzındaki pamukçuğu önlemek için kullanılır.
c) Yaprakları halk arasında bağırsak kurtlarını düşürmek için çayı yapılır ve içilirse kurtları düşürür ve de kök kabukları gibi ateş düşürücü özelliğe sahiptir.
Çay: İki tatlı kaşığı dut yaprağı veya kök kabuğu demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su doldurulur ve 5-10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.
B) Beyazdut, Weisse Maulbeere, Morus alba
Drugları: Beyaz dut meyvesi; Mori alba fructus
Beyaz dut yaprağı; Mori alba folium
Beyaz dut kök kabuğu; Mori alba radix cortex
Beyaz dutun meyve, yaprak, kök kabuklarında aynı karadutta olduğu gibi kullanılır. Beyaz dut karadut farkı oldukça büyük bir ağaç olması ve ipekböceği yetiştirmek için yapraklarının kullanılmasıdır.
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!
- Gençlik iksiri kolajen o bir dilimde saklı! Vücuda faydaları saymakla bitmiyor!
- Uzmanından uyarı: 50 yaş üzeri erkeklerde görülüyor: Bu hastalık uykuda yaralanmaya neden oluyor…