Sağlık Diş hekimleri de uzmanlık sınavına girecek

Diş hekimleri de uzmanlık sınavına girecek

Paylaş
Diş hekimleri de uzmanlık sınavına girecek

Diş hekimlerinin doktora yaparak uzman olma dönemi sona erdi. Diş hekimleri de tıpkı hekimler gibi merkezi sınava girerek uzmanlık alabilecek. İlk sınav Nisan 2012'de

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi mevzuatında yapılan son düzenlemeler sonucu, artık diş hekimleri de hekimler gibi merkezi bir sınava girerek uzman olabilecek.

Haberin Devamı

Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), ilk kez 2012 Bahar dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile birlikte yapılacak. Böylece, daha önce “doktora” yaparak uzman unvanı alan diş hekimleri, sınavda aldıkları puana göre bir fakültede eğitim almaya hak kazanacak.

Medimagazin Gazetesinden Dr. İbrahim Ersoy’un haberine göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü, 2012 yılı bahar ayında yapılacak TUS’la birlikte DUS’un da ilk kez yapılması için gereken yazıyı ÖSYM’ye gönderdi. 2012 yılında Bahar döneminde TUS’la birlikte DUS da yapılacak.

Aynen TUS’ta olduğu gibi DUS’ta da yabancı dil barajını geçmek gerekiyor. Bu hafta sonu yapılan TUS’ta son kez TUS’un Yabancı Dil Sınavı da yapılıyor. 2012 yılından itibaren ise TUS’ta ve DUS’ta Yabancı Dil sınavı yapılmayacak. Bunun yerine adayların ÜDS veya KPDS’den 50 puan alması gerekecek.

Haberin Devamı

DUS’A BAŞVURACAKLAR DİKKAT

Bu yıl DUS’a başvuracak adayların, önümüzdeki günlerde yapılacak yabancı dil sınavı KPDS’yi kaçırmaması gerekiyor. KPDS başvuruları ise 5 Ekim’de sona eriyor. Yani 2012 Bahar Dönemi DUS’una girmek isteyen adayların daha önce KPDS veya ÜDS’den geçerli belgesi yoksa 20 Kasım’da yapılacak KPDS’ye girmeleri gerekiyor.

SORU SAYISI BELLİ DEĞİL

İlk kez yapılacak DUS’ta ise henüz soru sayısı belli değil. Alınan bilgilere göre, soruların aynen TUS’ta olduğu gibi 100 temel bilim, 100 de klinik bilimler sorularından oluşması bekleniyor. Kontenjanların önümüzdeki günlerde netleşeceği tahmin edilirken, çok fazla kontenjanın açılmayacağı öngörülüyor.