Sağlık Mevsim geçişlerinde doğal antibiyotik! Soğana karanfil batırınca bakın neler oluyor...

Mevsim geçişlerinde doğal antibiyotik! Soğana karanfil batırınca bakın neler oluyor...

Paylaş
Mevsim geçişlerinde doğal antibiyotik! Soğana karanfil batırınca bakın neler oluyor...

Alternatif tıp denilince akla gelen ilk ürünlerden biri olan soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Mevsim geçişlerinde sıklıklar grip, geniz akıntısı ve öksürük gibi şikayetler özellikle çocuklarda gece uykularının çok zorlaşmasına neden oluyor. Son dönemde adını sıkça duyduğumuz soğana karanfil batırınca ortaya çıkan mucizevi sonuçlar ise deneyenler tarafından büyük beğeni topluyor. İşte Soğana karanfil batırmanın faydaları...

Mustafa EFE/Posta.com.tr Soğan deyince aklımıza gelen en önemli şeylerden biri doğal antibiyotik özelliği taşımasıdır. İnsan sağlığına birçok faydası olan Soğana karanfil batırıldığında ortaya çıkan mucizevi sonuçlar ise mevsim geçişlerinde ortaya çıkan Grip, Soğuk Algınlığı, Burun tıkanıklığı, Geniz akıntısı ve öksürük gibi birçok hastalığın iyileşmesine büyük fayda sağlıyor. İşte soğana karanfil batırmanın faydaları...

Haberin Devamı

SOĞAN+KARANFİL'İN MUCİZEVİ FAYDALARI

Soğan ve karanfil, her evde bulunan ve çeşitli sağlık yararları olduğu bilinen iki yaygın malzemedir. Soğan, doğal bir antibiyotik ve antiviraldir ve karanfil, antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu iki malzemeyi birleştirmek, soğuk algınlığı, grip, öksürük ve diğer solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için etkili bir doğal ilaç haline gelir.

DOĞAL ANTİBİYOTİK İÇİN SADECE İKİ MALZEME!

Bir büyük soğanı soyun ve ikiye bölün.

Karanfilleri soğanların her iki yarısına da eşit olarak yerleştirin. Soğanları bir kaseye koyun ve oda sıcaklığında saklayın.

SOĞANA KARANFİL BATIRMAK NE İŞE YARAR?

Soğan ve karanfilin birleşimi, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları sağlayabilir:

Haberin Devamı

Solunum yollarını açar. Karanfilin antiseptik ve antibakteriyel özellikleri, solunum yollarındaki tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir. Öksürüğü azaltır. Karanfilin anti-inflamatuar özellikleri, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğanın antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

NASIL UYGULANIR?

Soğana karanfil batırılmış soğanları, aşağıdaki şekillerde kullanabilirsiniz:

Yatağınızın başucuna koyun. Karanfilin hoş kokusu, uykuya dalmanıza ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

SOĞANA KARANFİL BATIRMAK GÜVENLİ MİDİR?

Soğana karanfil batırmak genellikle güvenlidir. Ancak, bazı kişilerde karanfilin alerjik reaksiyona neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Karanfil alerjisi belirtileri arasında kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve nefes almada zorluk yer alır.

Sonuç olarak, soğana karanfil batırmak, soğuk algınlığı, grip, öksürük ve diğer solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için etkili bir doğal ilaçtır.