Ekonomi Savunmada yerli payı artacak

Savunmada yerli payı artacak

Paylaş
Savunmada yerli payı artacak

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar “2009'da yüzde 45.7 olan yurtiçi karşılama oranını, bu yıl yüzde 50'ye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi

Ortak projeler gündemde

Haberin Devamı

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Celal Kaya Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ana tedarikçileri ile otomotiv yan sanayi firmalarının ortak proje çalışmaları yapabileceklerini belirtti.

‘Savunma Sanayi Müsteşarlığı TAYSAD İşbirliği Günü’nde konuşan Celal Kaya, otomotiv tedarik sektöründe kurulu kapasitenin daha etkin ve ülke çıkarlarına yönelik kullanılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

TAYSAD işbirliğine hazır

Celal Kaya, SSM ile güçlü işbirliği istediklerini belirterek “SSM’nin ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştirebilir, Türkiye’ye yeni teknolojiler kazandırabiliriz. SSM’nin 2007-2011 hedefleri çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının yurtiçinden karşılanma oranının artırılması ve savunma sanayinin küçük ve orta boy işletme (KOBİ) ile yan sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini hedefliyoruz. İşbirliğine hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 45.7’den yüzde 50’ye

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar savunma sanayinin 2.3 milyar dolarlık ciroya ulaştığını, bunun 830 milyon dolarını ihraç ettiklerini kaydetti.

Dış satışları 1 milyar dolara yükselteceklerini bildiren Bayar, önlerinde 25 milyar dolarlık proje bulunduğunu belirterek “Kara, deniz, hava araçları, roket, füze gibi projelerde yerlilik oranı artacak. 2009’da yüzde 45.7 olan yurtiçi karşılama oranını bu yıl yüzde 50’ye çıkaracağız” diye konuştu.

Sırada deniz ve hava var

Celal Kaya, TAYSAD’ın bazı üyelerinin halen SSM’nin kara araçları projeleri kapsamında taktik tekerlekli araç projesi, özel amaçlı taktik tekerlekli zırhlı araç projesi ile tank ve paletli araç grubu ile ilgili bazı üretim çalışmalarına başladığını kaydetti. Kaya, benzer çalışmaların deniz ve hava taşıtlarında da başlamasını hedeflediklerini açıkladı