Ekonomi Seat’in yeni SUV’u Arona geliyor

Seat’in yeni SUV’u Arona geliyor

Paylaş
Seat’in yeni SUV’u Arona geliyor

Seat’ın yaşam tarzı ve dinamizme odaklanan yeni SUV’u Arona gelişmiş teknolojisi, sürücü destek sistemleri ve bağlanabilirlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Arona ilk etapta benzinli versiyonuyla Türkiye’de satışa çıkacak.

Seat’in 2017 yılında Leon ve yeni Ibiza modellerinin ardından pazara sunduğu üçüncü modeli olan yeni Arona, tarihindeki en büyük ürün atılımının bir parçası olarak markadaki yerini alıyor. Bu ürün atılımı 2018’de tanıtılacak ve Ateca’dan da büyük bir SUV’u da kapsıyor.

B SUV olarak nitenelebilecek Arona, hafta içi şık, ferah, pratik ve konforlu olduğu kadar, hafta sonları ise bir o kadar maceracı, sağlam, sportif ve verimli bir otomobil. İspanyol markanın dinamizmini, inceliğini ve sportifliğini yansıtan ve neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçenekleri sunan Arona bu sınıfta kendisine özel bir yer edinmeyi hedefliyor.

ÇOK YÖNLÜ ARAÇ


Yeni Arona, çok yönlülüğüyle de dikkat çekiyor. Kompakt boyutu, modern tasarımı ve yükseltilmiş sürücü koltuğunun yarattığı güvenlik ve kontrol algısı sayesinde şehirde günlük kullanıma uyum sağlarken, eğlenceli ve maceracı yönünü göstermekten de geri kalmıyor.Yeni Seat Arona; pasif, aktif ve önleyici güvenlik donanımları bakımından da segmentte bir dönüm noktası niteliğinde. Arona’da Ön Bölge Asistanı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Yorgunluk Tespit Sistemi, Yağmur ve Işık Sensörleri, İkincil Çarpışma Freni gibi üst segmentlerde yaygın olarak yer alan gelişmiş sürücü destek sistemleri standart.Opsiyonel olarak Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Kör Nokta Tespit Sistemi, hem paralel hem dikey parkta kullanılabilen Park Asistanı Sistemi ve Stop&Go fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleyici sistemleri mevcut.

FERAH, KONFORLU VE GÜVENLİ


Arona, 4.138 mm uzunluğa, 1.780 mm genişliğe ve 1.543 mm yüksekliğe sahip. Bu kompakt ölçüleriyle şehir içinde, otoyolda hatta arazide bileçevik performans gösterirken, aynı zamanda iç mekanda sağladığı ferahlığıyla da şaşırtıyor. Araç Türkiye’de iki donanım ile satışa sunulacak: Style ve Xcellence. Fonksiyonel, pratik ve konforlu Style versiyonundaArka Park Sensörü, Ön Bölge Asistanı, Alüminyum Alaşım Jantlar, dönüşe duyarlı Ön Sis Farları, gövdeyle uyumlu renklerde ayrıntılar, çok fonksiyonlu deri direksiyon, el freni ve vites kolu yer alıyor. Olmazsa olmaz özellikleri ise Bluetooth bağlantısı ve mavi-gri renkte, krom detaylara sahip ön konsol.Bir üst versiyon olan Xcellence’da ise farklı özelliklere odaklanılmış.Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi (KESSY), 8” dokunmatik ekran, Full Link, LED gündüz sürüş farları, krom kaplama tavan rayları ve pencere çıtaları, çift renkli LED ambiyansaydınlatmaları, arka park sensörü, yorgunluk tespit sistemi ve hız sabitleyici gibi özelliklerin tamamı Xcellence donanımında
standart sunuluyor.

YÜKSEK VERİMLİ MOTORLAR


Aracın tüm motor seçenekleri; direkt enjeksiyonlu, turbo kompresörlü ve otomatik start-stop sistemine sahip. İlki 5 vitesli manuel şanzımana bağlı 3 silindirli, 1.0 TSI 95 HP motor. İkinci motor seçeneği ise, çift kavramalı 7 ileri otomatik vitesli DSG şanzımana sahip 115 HPgücünde. 95 HP versiyonu, saatte maksimum 173 km hıza ulaşırken saatte 0’dan 100 km’ye 11.6 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketimi 4.9 litre/100 km; CO2 emisyonu ise 112 gr/km gibi oldukça düşük seviyelerde. 115 HP motor ise 10 saniyede 100 km/s hıza ulaşırken, maksimum 182 km/s hıza çıkabiliyor.

2017 SONUNDA TÜRKİYE'DE


Çift kavramalı ve 7 vitesli DSG şanzımanlı 1.0 TSI 115 HP motor da 114 g/km emisyon ve 100 km’de sadece 5 litre yakıt tüketimi ile 95 HP ile benzer değerlere sahip. 2017 sonunda Türkiye’ye gelecek Yeni Arona1.0 95 HP manuel ve 1.0 115 HP DSG motor seçenekleriyle satışa sunulacak.2018 ilk çeyreğinde dizel manuel; ikinci çeyreğinde de dizel otomatik motor seçenekleriyle, tüm yakıt şanzıman kombinasyonlarının piyasada yerini alması planlanıyor. Avdupa’dan 16 bin eurolardan başlayan aracın Türkiye fiyatı henüz belli değil.

Haberin Devamı