Gündem Sefalet-Ziyafet

Sefalet-Ziyafet

Paylaş
Sefalet-Ziyafet

Venezuela’da 1 kilo kırmızı et 9 milyon 500 bin Bolivar. diğer bir deyişle; 1.5 dolar. Venezuela halkı sosyal medyada Nusret’i açlık çeken çocukların üzerine tuz serperken gösteren resimler paylaştı

Enflasyonun yüzde 83 bin olduğu Venezuela’da halk büyük sefalet içinde. 2.4 milyon kişi aç kalmamak için komşu ülkelere göç etti. Halkın yüzde 87’si açlık sınırının altında yaşıyor. asgari ücretle bir paket bebek maması bile alınamıyor. Bu nedenle bebekler açlıktan ölüyor.

Haberin Devamı

Ülkede 1 kilo et alabilmek için asgari ücretin üçte birinin ödenmesi gerekiyor.

GIDA MADDELERİ KARABORSA

İnsanların yaşaması için gereken temel şeyleri bulmak da mümkün değil. Sağlık hizmetleri verilemiyor. Halk, bebeklerine aşı yaptırmak için bile komşu ülkelere gidiyor.

Ülkenin neredeyse yarısında elektrik ve su düzenli şekilde verilemiyor. Un, yağ, şeker karaborsa. Venezuela parası Bolivar o kadar değersiz ki, ödenecek paranın hacmi, alınacak tuvalet kağıdından fazla.

NUSRET PAYLAŞINCA ORTAYA ÇIKTI

Venezuela halkı sefaletle boğuşurken devlet Başkanı Maduro, Çin seyahati dönüşü 2 saatliğine İstanbul’a uğrayıp, Nusret’in Kapalıçarşı şubesinde kendine ziyafet çekti. Nusret bu görüntüleri kendi sosyal medya hesaplarından paylaşınca dünya ayağa kalktı.

Haberin Devamı

Maduro ülkesine dönünce bir de “Nusret çok sempatik. Venezuela’yı seviyor” deyince tepkiler çığ gibi büyüdü.

HESAP İÇİN İKİ KAMYON PARA

Nusret, tepkiler üzerine görüntüleri kaldırdı. Venezuela muhalefet lideri Borges, “Venezuelalılar açlıktan ölürken, Maduro ve eşi Cilia, halktan çaldıkları paralarla dünyanın en pahalı lokantalarından birinde sefa sürüyor” dedi.

Türk halkı ise “Maduro hesap için iki kamyon para getirmiş”, “Maduro Çin’den Nusret’teki hesabı ödemek için kredi almış” gibi yorumlar yaptı.