Ekonomi Serdengeçti: Krizin orta kısmını geçtik

Serdengeçti: Krizin orta kısmını geçtik

Paylaş
Serdengeçti: Krizin orta kısmını geçtik

Serdengeçti: Krizin orta kısmını geçtik

Eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, "tüm dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin tamamen bitmediğini, etkilerinin devam ettiğini" belirterek, "Krizin orta kısmını geçtik ancak, önümüzde daha çok uzun bir yolumuz var" dedi.

Haberin Devamı

Serdengeçti, Mersin’in Tarsus ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası’nın kasım ayı olağan meclis toplantısında yaptığı "Küresel kriz ve Türkiye" konulu sunumunda, Türkiye’nin, daha önce yaşadığı krizlerin tecrübesini kullandığını ve krizi çok büyük yara almadan atlattığını, ancak bunun krizin tamamen bittiği anlamına gelmemesi gerektiğini savundu.

Türkiye’nin dünyayı saran ekonomik krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirten Serdengeçti,"Önemli olan, Türkiye’nin bu krizden daha az oranda etkilenmesi için neler yapılabilirdi? sorusunun cevabını bulmaktı. Çünkü, bizim krizlerimiz kısa süren ’V’ dediğimiz krizlerdi. Bu yaşanan ekonomik kriz ise ’U’ kriz diye adlandırdığımız uzun süren kriz. Bu kriz bizim krizimiz değil, dışarıdan geldi. Yani zamanı uzun sürecek" dedi.

Haberin Devamı

Süreyya Serdengeçti, krizden çıkışın ne zaman olacağı konusundaki görüşlerini dile getirirken de, "Krizin orta kısmını geçtik ancak, önümüzde daha çok uzun bir yolumuz var. Bizler krize alışkınız. Biz, krizi fırsata çevirebiliyoruz. Krizlerden büyüyerek çıkabiliyoruz. Ama, batıda, Avrupa’da bu böyle değil" diye konuştu.
Konferans sonrasında Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Süreyya Serdengeçti’ye, Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karagözlü tarafından günün anısına plaket sunuldu.