Hakan Çelik Sevil Hanım Org. Başbuğ'dan ağlatan sözleri çıkartmasını istemiş
HABERİ PAYLAŞ

Sevil Hanım Org. Başbuğ'dan ağlatan sözleri çıkartmasını istemiş

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un görevini Org. Işık Koşaner’e devrettiği tören, verilen mesajlar, yaşanan karşılaşmalar ve ortaya çıkan duygusal anlarıyla uzun yıllar unutulmayacak nitelikteydi. Yaklaşık 50 yıl üniformasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etmiş bir kişinin mesleğiyle ilgili neredeyse her şeye veda etmesi başlı başına bir olay. Hele genelkurmay başkanlığı gibi bir askerin yükselebileceği en yüksek rütbeyi bırakıp sıradan günlük hayata dönmek bir anda boşluğa düşmek gibi bir şey. Nitekim Org. Başbuğ’un yaptığı uzun konuşmadan herkesin en çok dikkatini çeken bölüm ailesine teşekkür ettiği dakikalardı. Başbuğ, konuşmasında eşinden ve çocuklarından bahsederken göz yaşlarını tutamadı. Tam bu sırada salonda alkış koptu. Başbuğ birkaç dakika bekledikten sonra konuşmasına devam edebildi.

Haberin Devamı

Törenin ardından verilen resepsiyonda Org. Başbuğ’a o anı sordum. İlginç bir ayrıntıyı paylaştı. Eşi Sevil Hanım, bir gece önce İlker Başbuğ’un konuşmasına göz atınca ailesinden bahsettiği bölümle ilgili olarak “Bu bölümü konuşmadan çıkart yoksa duygulanıp zor durumda kalabilirsin” diye uyarmış. İlker Başbuğ ise eşinin uyarısına rağmen konuşmadan o bölümü çıkartmamış.

Başbuğ bu kararını “Hayatımın en önemli insanları Mehmetçik ve ailem. Bu konuşmada onlara teşekkür etmemem düşünülemezdi” sözleriyle ifade etti.

Org. Başbuğ’la yaklaşık 40 dakika sohbet etme imkanımız oldu. Türkiye’nin önündeki en büyük tehlikelinin PKK’nın siyasallaşması olduğunu söyledi ve örgütün çok güçlü olduğu 1990’lı yıllara dönmek için uğraştığını anlattı. “Amerika’nın Irak’tan çekilmesi halinde Irak’ın üniter yapısı tehlikeye girerse bu doğrudan bize zarar verir” diye konuştu.

Resepsiyonda neler oldu?

Törenden bazı notlar aktarayım:

- Hem Org. Başbuğ’un hem Koşaner’in konuşmaları yaklaşık birer saat sürdü. İçerik ve açısından bakıldığında Başbuğ daha yumuşak bir veda konuşması yaptı. Işık Koşaner ise dış politikadan başlayarak bir dizi alanda sert mesajlar verdi. Bedelli askerliğe karşı olduğunu hissettiren Org. Koşaner’in verdiği mesajlar arasında “polise askerlikte ayrıcalık tanınamaz” vurgusu dikkati çekti.

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törenin ardından verilen resepsiyona katılmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Genelkurmay Karargahı’nın bahçesinde ayak üstü bir şeyler yiyerek iftarını açtı. Bu sırada bir taraftan da Org. Koşaner ile bir saat kadar sohbet etti.

- MHP lideri Devlet Bahçeli salona girdikten sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’la tokalaşmadan ve onun olduğu bölüme hiç bakmadan doğruca kendisine ayrılan yere geçti.

- Töreni en ön sırada izleyenler arasında bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İlker Başbuğ’un konuşmasının ortalarında salondan ayrıldı ve bir daha dönmedi.

- Başbakan Erdoğan ve Org. Işık Koşaner törenin ardından verilen resepsiyonda terörle mücadele sürecinde gazi olan askerlere özel ilgi gösterdi. Bir ara biz Başbakan’la sohbet ederken yanımıza tek bacağını kaybetmiş bir asker geldi ve yardıma ihtiyacı olduğunu anlattı. Protez bacağını çıkarıp gösterince Erdoğan’ın duygulandığına tanık oldum. Başbakan’ın çalışkanlığı ile dikkati çeken Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç hemen kartını gaziye uzatarak kendisiyle temasa geçmesini istedi.

Haberin Devamı

- Genelkurmay eski Başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök karargaha gelen isimler arasındaydı. Yaşar Büyükanıt ise törene katılmadı. MGK eski genel sekreterlerinden Tuncer Kılınç da törene davet edilmişti. Töreni izleyen gazeteciler arasında, zaman zaman askerlerle polemiğe girmesiyle tanınan Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar ve daha önceki törenlere çağrılmayan Taraf gazetesinin eski yazarlarından şimdinin Habertürk yazarı Amberin Zaman da vardı.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Oyak Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Ulusoy da törene davetliydi. İstanbul Valiliği görevinden ayrıldıktan sonra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı olan Muammer Güler, Org. Başbuğ ile yakından ilgilendi. “Sizin için yapabileceğim bir şey olursa her zaman hazırım” diyerek vedalaştı.

- Türk Silahlı Kuvvetleri’nin basından sorumlu yeni yüzü Tuğgeneral Tayyar Süngü bazı gazetecilerle sohbet etti. Süngü daha önce Org. Hilmi Özkök’ün özel kalem müdürlüğü görevinde bulunmuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder