Hakan Çelik Sevimli, ekonomik ve kullanışlı
HABERİ PAYLAŞ

Sevimli, ekonomik ve kullanışlı

Yeni Fiat Doblo’yu uzun bir parkurda kullandım ve çok sevdim. Ticaretle uğraşanlar ya da geniş aileler Doblo’yu zaten tanıyor. Bunların yanında hobilerine düşkün sürücüler ve ıvır zıvır taşımaya meraklı kullanıcılar da yeni Doblo’yu mutlaka görmeli.

İtalyan otomotiv devi Fiat, fonksiyonel, ekonomik ve kullanışlı araçlar üretmekle tanınan bir markadır ve asıl uzmanlık alanı farklı segmentlerdeki araçları ulaşılabilir fiyata satmasıdır. Fiat, ürettiği otomobilin kategorisi ne olursa olsun araç tasarımlarına bir sevimlilik duygusu katmayı beceriyor. Örneğin küçük sınıftaki Fiat 500 modeli başlı başına bir sevimlilik abidesi. Fiat Doblo da bir ticari araç olmasına karşın çok şirin bir yüze sahip. Bununla birlikte Doblo, yükleme kapasitesinden sürüş özelliklerine güvenlik duygusundan kalite hissine kadar pek çok kriterde üst düzeyde tatmin sunuyor. Bizim açımızdan bir başka gurur vesilesi de Doblo’nun, Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretiliyor olması. Türk otomobil tarihinin en başarılı projelerinden biri olan Doblo, dünyanın farklı kıtalarındaki kullanıcılara ‘Türk malı’ damgasıyla ulaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Doblo’nun 1 milyonuncusunun üretimi için düzenlenen törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katılmıştı. Fiat, Doblo’yu 2012 yılında RAM markası altında Chrysler bünyesinde satışına başlamayı planlıyor.

Haberin Devamı

Etkileyici performans

Geçtiğimiz günlerde yeni Fiat Doblo’nun binek kullanıma uygun Combi modelini kullandım. Bana gelen araç Premio donanım seviyesindeydi. Bu modelde önemli bir güvenlik unsuru olan ESP’den dijital klimaya kadar pek çok donanım standart olarak sunuluyor. Doblo Premio’da aracın trafikte uzun beklemelerde motorunu otomatik olarak durduran ‘start stop’ sistemi de bulunuyor. Doblo’nun 1.6 litrelik Multijet dizel motoru 105 beygir güç üretiyor. Fiat’ın Multijet’i dünyanın en iyi motorları arasında gösteriliyor. Yeni Doblo ile önceki model arasında her bakımdan çok fark var. Yeni model, kullanıcısına her anlamda daha fazla binek otomobil hissi sunuyor. Doblo’nun direksiyonuna geçince ticari araç kullanıyormuşsunuz gibi gelmiyor. Bir kere kokpit şık. İç mekan ergonomik açıdan çok başarılı. Doblo’nun yükleme kapasitesi etkileyici düzeyde. Orta boydaki bir insan aracın içinde neredeyse başını tavana çarpmadan ayakta durabiliyor. Yükleme eşiğinin yüksekliği uygun. Ayrıca devasa arka kapı çok rahat kapanıyor.

Haberin Devamı

Karayolu ticareti canlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ekonominin canlanmaya başladığına dair önemli bir işaret geldi. Türkiye’nin önemli nakliye firmalarından Eyüp Lojistik Uluslararası Kara ve Deniz Nakliyatı Ticaret A.Ş., filosuna 100 adet Mercedes Axor çekici kattı. Türkiye kamyon pazarında yine bir ilke imza atarak 100 çekiciyi tek seferde teslim eden Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Fabrikasında ürettiği 125.000. kamyon da Eyüp Lojistik’e verilen araçlar arasında yer aldı. Bu iki önemli konunun biraraya gelmesi nedeniyle bir aracı sembolik olarak İstanbul’da teslim eden Mercedes-Benz Türk, 99 aracı da Eyüp Lojistik’e Aksaray Fabrikasında verdi.

Haberin Devamı

Hemen teslim Peugeot’da ödemeler 2011’de başlıyor

Peugeot, Ağustos ayında 2011 model Peugeot alan müşterileri için avantajlı bir fırsat sunuyor. Peugeot Finans’tan kredi kullanarak 107, 206+, 207, 308, 407, Bipper Kombi veya Partner Tepee modellerinden birini alanlar, aracını hemen teslim alırken ilk ödemelerini Ocak 2011’de yapacaklar.

Audi’den ikinci amiral gemisi

Audi, lüks bir markayı tercih ederken çok farklı eğilim ve ihtiyaçları olan tüketici kitlesine farklı alternatif sunmayı başaran bir marka. Son dönemde hem SUV tipi araçlarla hem de binek otomobiller sınıfında değişik özelliklerdeki araçları tüketicilerle buluşturdular. Audi’nin yeni modeli A7 Sportback, A6 ile A8 modelleri arasında farklı ve elit bir otomobil arayan otomobilseverlere sesleniyor. Bir coupe otomobilin zarafetine sahip olan A7 diğer taraftan da bir station wagon kadar geniş bir hacim sunuyor. Yeni A7 Sportback’te 1300 wattlık Bang Olufsen müzik sistemi ve Google ile internet bağlantısı imkanı var. Termal kamerasıyla geceleri yaya tanıyan, şerit dışına çıkan aracı tekrar şeride döndüren sistem ve otomatik park teknolojisi A7’yi daha da çekici hale getiriyor. Yeni Audi A7, Ekim ayında Paris otomobil fuarında sergilendikten sonra dünya pazarlarında satışa sunulacak. Yeni A7, Audi’nin bir anlamda A8’den sonraki ikinci amiral gemisi olacak.

Toyota liderliği ZORLUYOR

Geniş ürün yelpazesi, üstün teknolojisi, dayanıklılığı, güvenliği ve yüksek ikinci el değeri gibi özellikleriyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok tercih edilen markalardan biri olan Toyota, temmuz ayında ulaştığı 5 bin 289 adetle bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği en yüksek aylık satış adedine ulaştı ve tarihi bir rekora imza attı. Tarihi rekorla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren CEO Ali Haydar Bozkurt “2014 yılı için hedeflediğimiz 50 bin satış adedine ulaşmak için yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Daha önce de olduğu gibi müşteri odaklı hizmet anlayışımızı sürdürecek ve daha da geliştireceğiz. Hedefimiz Toyota’yı Türkiye’nin en sevilen markası yapmak” açıklamasını yaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder