Hakan Çelik 'Sınırlarımız daha güvenli'
HABERİ PAYLAŞ

'Sınırlarımız daha güvenli'

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Doğan TV’deki yeni görevime başlamam vesilesiyle CNN Türk, Kanal D ve POSTA ankara Temsilciliği’mizi ziyaret etti. Birlikte önemli konuları değerlendirme fırsatı bulduk. Veysi Kaynak’ın Anayasa’dan Türkiye’ye giriş yapan göçmenlere kadar birçok konudaki görüşlerini satır başlarıyla aktarıyorum:

74 BİN KİŞİ YAKALANDI

REİNA SALDIRGANI: İstanbul gibi bir metropolde 15-16 gün gibi kısa sürede bir teröristin canlı yakalanması çok önemli bir hadise. ayrıca maalesef katledilen Rusya Ankara Büyükelçisi’nin katilinin canlı yakalanamamasının düşünüldüğünde ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Reina saldırganının Türk polisinin önemli noktalarda aldığı önlemler nedeniyle kaçamadığını düşünüyorum.

DAEŞ: Türkiye’ye bir şekilde ulaşıp DAEŞ’a katılmak için yakalanan kişi sayısı 74 bin. Bunların çok büyük bölümü sınırdışı edildi.

SINIRDAN GEÇİT YOK: 2015 yılının Temmuz ayında başlayan sınır güvenliği için hükümetimizin aldığı kararla sınırlara güvenliği sağlayan duvarlar çekildi. Milli Savunma Bakanlığı ve TOKİ’nin sağladığı duvarların 3’te 2’si bitti. Duvarlar önemli çünkü en az 3 metre yüksekliğinde duvarlar var.

Suriye’den Türkiye’ye teröristlerin gelişi Fırat Kalkanı Operasyonu ile önlendi. Bu bölge sadece Türkiye’nin değil orada yaşayan masum halkın güvenliği için de oluşturuldu. Azez’den Cerablus’a kadar 90 km uzunluğunda El Bab’a kadar 20 km derinliğinde bir alan Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçirildi. Bu şehirlerden terör sızması artık mümkün değil.

İNCİRLİK TARTIŞMASI HAKLI

İNCİRLİK:
Üs konusundaki tartışmayı haklı buluyorum. ancak İncirlik’i hemen kapatacağız diyemeyiz. Diğer taraftan teröristlere verilen silahların batı kaynaklı olması çok talihsiz.

ANAYASA: Referanduma gidildiğinde halkın oyları rahatlıkla yüzde 50’yi geçer.

LAİKLİK: Terör örgütlerine katılımların engellenmesi için önce radikal gelişmelerin önüne geçecek politikalar uygulanması gerekir. Bunun için de hoşgörü, başka düşüncelere saygı, kimsenin yaşam tarzına karışılmaması gerekir. Türkiye 14 yıldır AK Parti hükümetinde bu ortamı yakaladı. Laiklik herkesin istediği şeye inanması ve inancının gereklerini yerine getirmesi yada herhangi bir inanca mensup değilse bundan ötürü sorgulanmaması olarak değerlendirilebilir. Laiklik inanç özgürlüğümüzün sigortasıdır…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder