Nedim Şener Sıra İlber Ortaylı’yı harcamaya geldi…
HABERİ PAYLAŞ

Sıra İlber Ortaylı’yı harcamaya geldi…

Haberin Devamı

Tarihçi İlber Ortaylı televizyonda Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) eleştirir eleştirmez, hemen FETÖ’cü kaynaklı iftira kampanyası başladı. FETÖ iftiralarını akıl almaz hızda ve hiç umulmayacak kişilere ulaştırıyor. Dün bir gazeteci büyüğümden şu mesajı aldım; “İlber Ortaylı Vatikan’a Büyükelçi olabilmek için birkaç kez Pensilvanya’ya gidip, Fethullah Gülen’in arkasında namaz kılmış. İddia sahibi Prof. Dr. Erhan Afyoncu’ymuş. Bunu geçenlerde birlikte katıldığı televizyon kanalında reklam arasında moderatöre söylemiş. Ortaylı’nın Pensilvanya sorularına kızması da bundanmış.” Duyar duymaz iftira çarkının döndüğünü anladım.

Eleştiriye evet, iftiraya hayır

Hayatta kimin ne yapıp yapmayacağı konusunda fikrim vardır ve yalnız Türkiye değil dünyanın gözünde itibarlı bir bilim adamı olan İlber Ortaylı’nın makamlara talep olmayacağını da bilirim. Görev ancak ona teklif edilir. İkincisi Erhan Afyoncu’yu yıllardır takip eden birisi olarak böyle bir iftiraya aracılık edecek karakterde olmadığını saygın bir bilim adamı olduğunu da söyleyebilirim. Sözlerine siyasi, eserlerine bilimsel eleştiri tamam ama itirazım iftiraya. İftira atan birinden herkese her kötülük gelir. Yine de gazeteci büyüğümün bana ilettiği bu konuyu Erhan Afyoncu’ya sordum. Nezaketle cevapladı. Ne program arasında ne program sırasında Vatikan Büyükelçiliği konusunun geçmediğini söyledi. “Pensilvanya’ya gittiğini ise zaten İlber Ortaylı’nın kendisi anlattı”dedi. Tam da benim düşündüğüm gibi; bu, FETÖ ve onların maşası olanların iftirası. Daha sonra programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz aradı. Program arasında Erhan Afyoncu ile bu konuda bir konuşma geçmediğini belirtti. Ama iftirayı tam gaz yaymaya çalışanlar var. Bu iftirayı kim dolaşıma soktuysa deşifre edilmeli.

Çamurdan kişilikler

İlber Ortaylı’nın kısa özgeçmişi bu köşeye sığmayacak kadar uzun bilimsel çalışma ve başarılarla dolu. Ama Türkiye ve dünyanın sayılı üniversitelerinde dersler ver, yüzlerce akademisyen yetiştir, 40’a yakın her biri referans alınan kitap yaz, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça, Farsça yanında Sırpça, Hırvatça ve Boşnakça bil, iftiracıların gözünde hepsi boş. Müfterilerin gözünde tarih konusundaki her cümleniz 70 yıllık bir ömür ve 47 yıllık bir akademik hayattan damıtılarak gelse ne yazar. Onlar için herkes kötü, kendileri iyi. Nasıl olsa ülkede kutuplaşmış bir zemin var istediğine istediğin iftirayı at, yaftayı yapıştır. Hani derler ya “Çamur at izi kalsın” bu iftiracıların durumu bundan da beter. Çünkü onlar çamur atmıyorlar, çamurdan oluşan kişiliklerini sergiliyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder