Ekonomi Şirket devri falan yok

Şirket devri falan yok

Paylaş
Şirket devri falan yok

Başkan Şakir Ercan Gül, TMSF el koyduğu şirketleri hakim ortaklara devredecek' söylemini yalanladı

HER YAKLAŞIMA AÇIĞIZ

Haberin Devamı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yeni Başkanı Şakir Ercan Gül, kendileriyle masaya oturup konuşan ve batan bankalardan kaynaklanan borcunun ödenmesi için fikri olan her yaklaşıma sıcak baktıklarını söyledi.

Ahmet Ertürk’ün yerine başkanlık koltuğuna oturan Gül, yeni dönemde borcunu ödemeye niyetli hiç kimseye önyargılı olmayacaklarını söyledi. Gül, geçmişteki bazı protokollerin hakim ortaklar ödeme yapamadığı için yürümediğini belirterek, yeni model uygulayacaklarını söyledi.

TMSF TEMSİLCİSİ OLACAK

Buna göre TMSF banka borçları nedeniyle el koyduğu şirketlerde yönetimi hakim ortaklara devredecek. Ancak yönetim kurullarında denetim için TMSF’nin temsilcileri de bulunacak. TMSF hakim ortaktan borç tasfiyesi için bir varlık satış planı talep edecek.

Haberin Devamı

Hakim ortak da hem şirketi yönetecek, hem de şirketin varlıklarını satarak borcunu ödeyecek. TMSF Başkanı Gül böylelikle kendilerine yönelik ‘varlıkları ucuza satıyorlar’ suçlamalarının da asılsız olduğunun ortaya çıkacağını söyledi.

GARİPOĞLU İLE ANLAŞTIK

Şakir Ercan Gül şu değerlendirmeyi yaptı: “Yoksa şirketleri borçlu hakim ortaklara devretmek gibi bir planımız yok” dedi. Yeni protokoller üzerinde görüştüklerini belirten Gül, “Sümerbank’ın hakim ortağı Garipoğlu ile anlaşmak üzereyiz. Toprakbank’ın hakim ortağı Toprak Grubu’na her türlü kolaylığı sağladık. Maalesef kullanamadı. Hâlâ kapımız açık. Bizimle hukuk yoluyla mücadele istiyorsa hukuk yoluyla, ama bizimle anlaşmak istiyorsa kapımız açık, gelsin. Hiç kimseye bu manada ön yargılı değiliz.”