Yazgülü Aldoğan Siyahlar beyazlardan yılların intikamını aldı!
HABERİ PAYLAŞ

Siyahlar beyazlardan yılların intikamını aldı!

Haberin Devamı

Oscar törenlerini yıllardır izlemeye çalışırım, hatta saat farkından ötürü bizde gece yarısı yayınlandığı için kızlarla pijama partileri bile düzenleriz.

Bu yıl yaşanan skandal gibisini ne gördüm, ne duydum! En büyük ödül, En İyi Film ödülü, anons edilmiş, kazananlar sahneye çıkıp heykellerini alıyor, teşekkür konuşmalarını yaparken kulaklıklı bir görevli geliyor ve sanatçıların ellerinden hoyratça geri topluyor heykelcikleri!

Daha önce En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını almış Emma Thompson, o benim ödülüm diye zor saklıyor kendisininkini!

Ne oluyor derken kazananın “Beyaz Amerikalılar” değil, “Siyah Amerikalılar” olduğu açıklanıyor; Moonlight filminin ekibi şaşkın ve sevinçli, sahneye çıkıyor!

Size iki filmi de yazmıştım. La La Land, dans ve müzikle, daha eğlenceli ve tam bir beyaz Amerikalı rüyasıydı, diğeri kenar mahallelerde yaşayan siyah çocukların dramını anlatan Moonlight, Ay Işığı. Ne diyelim, siyahlar, yılların ezilmişliğinin intikamını ve ödüllerini geri aldı mı?

Ödülü sunacak efsane oyuncular Warren Beatty’e de yanlış zarfı veren hesap versin bakalım!

Yaşasın Çinliler İstanbul’a geliyor!

Çin’le ilgili en büyük efsanedir; bir milyardan fazla nüfusu olan dünyanın en kalabalık ülkesi olduğu için bütün ülkelerin hayali, her Çinli’ye bir elma satmak, her Çinli’ye bir bardak cola içirmek!

Bütün Çinliler aynı anda zıplasa dünyada deprem olur diye bile konuşuldu!

Bizim de yıllardır süren bir beklentimiz var, Çinliler Türkiye’ye gelse! Bir gün Boğazlardan sökülmek üzere enkaz halinde bir uçak gemisi geçti, bunun karşılığında Çinliler Türkiye’ye gelecekti. Yıllarca bekledik, kimse gelmedi! Ama öyle görünüyor ki bu kez gelecekler.

Nasıl mı?

Çinlilerin en büyük gayrımenkul, turizm ve eğlence sektörü şirketi Wanda Grup, Türkiye’den Mar Yapı ile önemli bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya göre Çinliler Mar Yapı’nın Basın Ekspres yolu üzerinde inşa ettiği, tasarımı ünlü Phil Starck’a ait 2018’de açılacak 150 odalı bir otel olan Wanda Vista İstanbul’da kalmaya ve bu kompleks içindeki 300 rezidansı satın almaya gelecekler!

Gelecekler çünkü Çinliler, Wanda Grup, nereye götürürse oraya gidiyorlar, bu kadar basit. Tarih boyunca çok çekmiş, sömürge olmuş, ama büyük bir ülke olan Çin, nihayet planlı ekonomi ve yabancı sermaye girişiyle dünyanın en büyük ekonomilerinden biri oldu ve tüketime başladı.

Bir milyarı aşkın nüfustan 150 milyonu artık yurt dışına tatile gidiyor. Kültür turizmine meraklı Çinliler bir bize gelmiyordu ki artık Wanda Grup ile senede en az 150 bin Çinli de bize gelecek diyelim mi?

İşbirliği her alanda

Şanghay’da Wanda Group’a ait Wanda Reign on the Bund otelinde gerçekleşen imza törenine Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ve Wanda Grup adına Wanda Hotels & Resorts Başkanı Qian Jin katıldı.

Şanghay’daki imza töreninden bir gün önce ise Pekin’de buluşan Özkök ve Wanda Grubun kurucusu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük girişimcisi Wang Jianlin iş birliklerini turizm dışındaki alanlara da taşıma kararı aldı. Bu çok önemli, çünkü Wanda, 200 milyar dolar mal varlığı ile Ali Baba’dan sonra Çin’in en büyük ikinci grubu, dünyanın en büyük emlak şirketi olmakla kalmayıp sinema, dizi, eğlence sektöründe de en önemli grup. Mar Yapı ise Türkiye çapında büyük olmakla birlikte Çinli ortağının yanında tabii ki küçük kalıyor.

2006 yılında Mardinli Münir Özkök tarafından kurulan şirket, Güneşli Rezidanslarından sonra Divan’la anlaşarak otel apartman sistemini yaygınlaştırdı. Böylece rezidansta kalanlar otel hizmeti alabilirken mülk sahipleri de yönetimiyle uğraşmadan güvenli gelir elde edebiliyor.

İşte şimdi Çinlilerle yapılan işbirliği de bu esasa dayanıyor, para transferi yok, müşteri garantisi var. İlginç bir sistem. “Çinliler niye Türkiye’ye gelsin?”in yanıtı var ama “Niye Türkiye’den daire satın alsın?”ın yanıtı Çin’in kendine özgü komün sisteminde saklı.

Çin’de çok para kazanmak artık mümkün olsa da mülkiyet hakkı sınırlı. Ancak bir gayrımenkule, o da 70 yıllığına sahip olabiliyor, hatta bunu miras bile bırakamıyorsunuz. Bu da yurt dışı yatırımları cazip hale getiriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder