Ekonomi 'Solculara sanayiyi takdim etmek icin TÜSİAD'ı kurduk'

'Solculara sanayiyi takdim etmek icin TÜSİAD'ı kurduk'

Paylaş
'Solculara sanayiyi takdim etmek icin TÜSİAD'ı kurduk'

Geçen hafta 40 yıllık TÜSİAD üyeliğinden istifa eden iş dünyasının duayenlerinden Borusan Holding Şeref Başkanı Asım Kocabıyık, TÜSİAD'ı sanayiyi sol görüşlülere ve CHP'ye tanıtabilmek için kurduklarını söyledi

TOBB, DP’Yİ TAKİP EDERDİ

Borusan Holding Şeref Başkanı ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) kurucularından Asım Kocabıyık, TÜSİAD’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD’ı CHP’ye ve sol görüşlülere sanayiyi anlatmak için kurduklarını belirten Kocabıyık, “Türkiye Odalar Birliği (TOBB) Demokrat Parti (DP) ne derse onu söylerdi. Biz de sanayiyi sol görüşlü arkadaşlara anlatmak için TÜSİAD’ı kurduk” dedi.

600 ÜYE GEREKLİ DEĞİL

Kocabıyık şöyle konuştu: “TÜSİAD’ın 600 üyesi var. Bu kadar kişi gerekli değil. TÜSİAD’ı kurduğumuzda, Demokrat Parti ne derse TOBB onun şarkısını söylerdi. Biz de söylenmese de İstanbul ve İzmir’deki sanayiyi sol görüşlülere takdim etmek için TÜSİAD’ı kurma ihtiyacı duyduk. TÜSİAD araştırmalar yaptı. Yönetiminde ciddi insanlar bulundu. TÜSİAD yapabileceğinin en iyisini yaptı.”

‘40 YIL YETERLİ ’ DEDİM

TÜSİAD’ı 86 kişiyle kurduklarını belirten Kocabıyık, “Sonra 200 kişi oldu, şimdi 600 kişi. TÜSİAD toplantılarına katılmayan insanlar üye” dedi. Kocabıyık, ‘Neden ayrıldınız?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Üyeliğim 40 yılı buldu. Etrafınızda yeni yetişen arkadaşlar var. Pırıl pırıl çocuklar. Her şeyi tetkik ediyorlar. Siz de onları tasvip ediyorsunuz. 40 yıl yeterli dedim, onun için ayrıldım.”

BOYNER BEKLEDİĞİMDEN İYİ

Kocabıyık, ‘Ümit Boyner’i nasıl buldunuz?’ sorusunu, “Beklediğimden iyi. Bayağı kendini yetiştirmiş. Kendisini doğumundan itibaren tanıyorum” diye yanıtladı.

Kocabıyık, Türkiye ekonomisi konusunda şöyle konuştu: “Nazik bir devreden geçiyoruz. Bu yılın ortasına doğru ferahlayacağız. Ama sanayinin problemleri var. Türkiye’nin çok sosyal problemi bulunuyor. Nüfus artışını karşılayacak iş yok.”

2

Haberin Devamı