Spor Avrupa'yı titretti

Avrupa'yı titretti

Paylaş
Avrupa'yı titretti

Fenerbahçe, Avrupa’ya damga vuran Türk kulübü olmanın gururunu yaşıyor. Sarı-lacivertliler, Avrupa Konferans Ligi’nde Belçika’nın yükselen değeri Saint Gillois’e ilk maçta tarihi bir hüsran yaşattı.

Kanarya, lider olduğu liginde eylül ayından beri yenilgi yüzü görmeyen rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı. Çeyrek final kapısını aralayan sarı-lacivertliler, ülkemizi gururlandırmaya devam etti. Konferans Ligi’nde kupanın favorileri arasında gösterilen Fenerbahçe, Avrupa’da geçen sezondan bu yana 19 maç kazandı ve bu alanda West Ham ile zirveyi paylaştı. İngiliz ekibi, geçtiğimiz sezon Konferans Ligi’ni şampiyon olarak tamamlamıştı. Basketbolda THY EuroLeague’de Final- Four mücadelesini sürdüren Fenerbahçe Beko, Real Madrid’i deplasmanda 89-79 yıkıp sükseli bir galibiyete imza attı. Kadın basketbol takımı ise Fenerbahçe Alagöz, Kadınlar EuroLegue’de Final-Four mücadelesi verecek. Futbol dışındaki amatör branşlarda da yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe’nin başarısı camianın gelecek günlere umutla bakmasını sağladı.

Haberin Devamı

OOSTERWOLDE EN İYİ GOLE ADAY

Belçika’da 80 metre sahayı katettikten sonra ağları havalandıran Jayden Oosterwolde, geceye damga vurdu. Oosterwolde’nin attığı harika gol Avrupa Konferans Ligi’nde en iyiler arasında aday gösterildi

ÜLKENİN GURURU FENERBAHÇE

Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarılı performansı ülke puanına dev katkıda bulundu. Son 5 sezon baz alındığında ülke puanına en fazla katkı yapan takım Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, 10.100 puanlık katkısıyla 1. sırada yer aldı.

KALİTE FARKI

Belçika basını, Fenerbahçe’nin St. Gillois zaferine geniş yer verdi. VTR yorumcuları 3-0’lık galibiyeti “Kalite farkı” diye yorumlarken HLN, “Batshuayi ve Fenerbahçe Union’a ağır yenilgi yaşattı” Bruzz, “Fenerbahçe bozguna uğrattı”, Nieuwsblad, “Batshuayi, Fenerbahçe’yi gururlandırdı” başlıklarını attı. Birçok gazete de Belçika ekibinin Konferans Ligi’nde kupanın dışında kaldığı yönünde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

KUPANIN FAVORİSİ

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nin favorileri arasında iddialı konumda. Yüzde 5.4 oranla şampiyonluk şansıyla 6. sırada bulunan Kanarya, yüzde 11.2 oranla 3. sırada yer alıp daha favori gösterilen St. Gilloise’yi ezip geçerek kupadaki gücünü arttırdı. Bu arada teknik direktör İsmail Kartal, “Planımız işledi. Oyuncularım da maçın başından sonuna kadar verdiğim görevlere sadık kalarak, taktik disipline uyarak çok iyi mücadele ettiler” diyip oyuncularını tebrik etti.