Diğer Sporlar İstanbul Maratonu'na Kenyalılar damga vurdu
Paylaş
İstanbul Maratonu'na Kenyalılar damga vurdu

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Maratonu’nda erkek ve kadınlarda kürsüye Kenyalı sporcular çıktı. Erkeklerde birinci olan Panuel Mkungo, kadınlarda Beatrice Cheptoo 30’ar bin dolar kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul A.Ş. organizasyonu ve Türkiye İş Bankası sponsorluğunda gerçekleşen 45’inci İstanbul Maratonu’nda Kenyalı sporcular kürsüyü kimseye bırakmadı. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan yarışın startını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Asya gişelerinin 250 metre gerisinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran birlikte verdi.

Haberin Devamı

TÜRK SPORCULARA 40 BİN LİRA

42 kilometrelik yarışta erkeklerde birinciliği Kenyalı Panuel Mkungo, 2 saat 10 dakika 35 saniyelik derecesi ile tamamladı. Kadınlarda birinciliği yine Kenya’dan Beatrice Cheptoo 2 saat 27 dakika 9 saniye ile kazandı. Beşiktaş, Karaköy, Galata Köprüsü, Sirkeci ve Gülhane Parkı’ndan devam eden yarış Sultanahmet’te sona erdi. Yarışta erkek ve kadınlarda birincilere 30’ar bin dolar, ikincilere 15’er bin, üçüncülere 10’ar bin dolar ödül verildi. Türk sporcularda birinci olanlara 40 bin, ikincilere 30 bin, üçüncülere 20 bin lira ödül verildi.