Futbol Atatürk Stadı'na coşkulu alkış
Paylaş
Atatürk Stadı'na coşkulu alkış

Fenerbahçe’nin Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu’nda, stadın isminin “Atatürk Stadı” olarak değiştirilmesi önergesini üyeler ayakta alkışladı.

Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapıldı. 4 bin 41 kişilik çoğunluğun sağlanması sonrasında başlayan kongreye başkan Ali Koç, yöneticiler, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, eski başkan Vefa Küçük, teknik direktör İsmail Kartal da katıldı. Gündemin en önemli maddesi ise, stadın isminin “Atatürk Stadı” olarak değiştirilmesiydi.

Haberin Devamı

100. YILDA ANLAMLI KARAR

Hukuktan Sorumlu yönetici Fethi Pekin’in stat isminin “Atatürk Stadyumu” olarak değiştirilmesi için yetki isteneceğini açıklamasının ardından üyeler ayakta alkışlayarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde tezahüratta bulundu. Pekin, “Cumhuriyet’in 100. yılında bu değişikliğin hayata geçirilmesi sembolik ve manevi anlamı olduğu kadar tüzüğümüzde de açıkça vurguladığımız gibi Fenerbahçe’nin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığının perçinlenmesi bakımından çok anlamlı olduğunu düşünüyorum” ifadeleri de büyük alkış aldı. Üyeler isim değişikliği için yönetime yetki verdi.

BAŞKANLIK EN FAZLA 12 YIL

Fenerbahçe, başkanlık süresinin 12 yılla sınırlandırmasını da karara bağladı. Başkan en fazla 4 dönem, yani 12 yıl görev yapabilecek. Başkan aynı göreve bir tam dönem geçtikten sonra aday olabilecek.

Haberin Devamı

YETKİLER VERİLDİ

Kongrede tüzüğün 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile uyumlu hale getirilmek üzere üyelerden yetki alındı. Başkan adaylığı için 200 olan imza sayısı 500’e çıkarıldı. Üyelik için 5 yılını dolduran bir üyenin en fazla 20 kişiye referans olacağı da karara bağlandı.

KARTAL AİLECE GENEL KURULDA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, eşi Sema Kartal ve oğlu Emre Kartal kongrede büyük ilgi gördü. Toplantı başlamadan önce Ali Koç, eşi Nevbahar Koç, annesi Çiğdem Simavi bir süre sohbet etti.

DİVAN BAŞKANI KÜÇÜK SEÇİLDİ

Tüzük tadil kongresi için Divan başkanlığı görevine Vefa Küçük, oy birliği ile seçildi. Fethi Pekin, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’a bu konuda teşekkür ederken, Vefa Küçük, “Sizlerin oyları ile olağanüstü tüzük tadili kongresini yönetmek üzere arkadaşlarımla birlikte görev aldık. Bizi onurlandırdınız” dedi.

EDA ERDEM’İN HEYKELİ DİKİLİYOR

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, “Statlarımızın sahibi devletimiz olduğu için her isim değişikliğine devlet tarafından müsaade edilmesi gerekmektedir. İnanıyoruz ki onlar da Fenerbahçe Spor Kulübü´nün taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek ve onay verecektir. Bugün İzmir’in de kurtuluşu ve tarihi bir gündeyiz” dedi.

Haberin Devamı

GANİ GANİ HAK ETTİ

Başkan Koç, kadın voleybol takımının 4 önemli sporcusunun Fenerbahçeli olduğuna dikkat çekerek, “kaptan Eda´ya, savunma bakanı Gizem´e, Türk oğlu Türk Vargas´ımıza ve Aslı Kalaç´a selam olsun. Yönetimde aldığımız karar çerçevesinde Yoğurtçu Parkı’nda Alex, Lefter, Can Bartu ve Eda Erdem’in heykeli olacak. Eda da şimdi öğrenmiş oldu. Kendisi bunu gani gani hak etti” diye konuştu.

DÜNYANIN EN MUTLU İNSANIYIM

Heykelinin dikileceğini öğrenen Eda Erdem, sosyal medya hesabından, “Dünyanın en mutlu insanıyım. İyi ki Fenerbahçeliyim” mesajı paylaştı.

FENER’DE ROTA PASALİC

Transferi 6 numara ile kapatmak isteyen Fenerbahçe, Hırvat oyuncular Josip Misic ile Mario Pasalic için harekete geçmişti. Dinamo Zagreb’in Micic’i satmayacağını açıklamasından sonra tek hedef Pasalic oldu. Atalanta’da bu sezon kadroya giremeyen 28 yaşındaki orta saha için Livakovic devrede.

CAZİP TEKLİF

Mario Pasalic, Livakovic ile aynı takımda oynamak istediği için Fenerbahçe’ye gelmeyi kabul etti. Piyasa değeri 20 milyon euro olan Hırvat yıldızın satın alma opsiyonu ile kiralanması düşünülüyor. Atalanta ile yapılan görüşmelerin olumlu gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SAKATLARDAN MÜJDE

Fenerbahçe, Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Sakatlığı nedeniyle milli takımdan dönen Zajc da takımla çalıştı. Emre Mor bireysel çalışmalar yaparken, Umut Nayir’in de 2-3 gün sonra takımla çalışması bekleniyor. Tedavisi iyi giden Ferdi’nin de 17 Eylül’deki Antalya maçında sahada olması bekleniyor.