Futbol Atina yolu açık
Paylaş
Atina yolu açık

Konferans Ligi’nde grubunu lider bitirip son 16 turuna yükselen Fenerbahçe, Play-Off’tan gelecek rakibini bekliyor. Sarılacivertlilerin dışında yola devam eden Real Betis, E.Frankfurt, Aston Villa ve Fiorentina, Atina’daki finalin favori ekipleri.

Konferans Ligi’nde H Grubu’nu lider bitiren Fenerbahçe, şampiyonluğa kilitlendi. Yoluna son 16 turundan devam edecek olan sarı-lacivertliler, Play-Off’tan gelecek rakibini beklemeye geçti. Kanarya, Avrupa Ligi’nde 3. olarak elenen ve Konferans Ligi’nde gruplarını ikinci bitiren takımların eşleşeceği Play- Off turunun galiplerinden biriyle eşleşecek. Avrupa Ligi’nden gelen Real Betis ile Konferans Ligi grup ikincilerinden E.Frankfurt, Play-Off’un en güçlü ekipleri olarak dikkat çekiyor. Konferans Ligi’nde gruplarını lider bitiren Aston Villa ile Fiorentina da turnuvanın favorilerinden. Play- Off’ta ilk maçlar 15 Şubat, rövanşlar 22 Şubat’ta oynanacak. Fenerbahçe’nin rakibi, 23 Şubat’taki kurada belli olacak. Sarılacivertliler, 29 Mayıs’ta Atina’daki Ayasofya Stadı’nda oynanacak final öncesi şampiyonluğa 7 maç uzaklıkta.

Haberin Devamı

DİNAMO FERDİ BÜYÜLEDİ

Ferdi Kadıoğlu, büyülemeye devam ediyor. Spartak Trnava maçında 1 gol atan ve sahada basmadık yer bırakmayan yıldız futbolcu, istatistikleriyle fark yarattı. Ferdi, 96 kez ile takımın en fazla topla buluşan oyuncusu oldu. 73 pasın 69’unda isabet buldu ve bu alanda da zirvede yer aldı. 3 kez top çaldı, bu istatistikte de İsmail ile birlikte takımın en iyisiydi. Girdiği 9 ikili mücadelenin 6’sını da kazandı.

AVRUPA LİGİ’NDEN GELEN RAKİPLER

Olympiakos
Ajax
Real Betis
Sturm Graz
St.Gilloise
M.Haifa
Servette
Molde

KONFERANS LİGİ GRUP LİDERLERİ

FENERBAHÇE
Lille
M.Tel Aviv
V.Plzen
Club Brugge
Aston Villa
Fiorentina
PAOK

KONFERANS LİGİ GRUP İKİNCİLERİ

Bratislava
Gent
D.Zagreb
Bodo Glimt
L.Varşova
Ferencvaroc
E.Frankfurt
Ludogorets

Haberin Devamı

DZEKO EN İYİ OYUNCU ADAYI

Spartak Trnava ağlarını iki kez havalandıran Edin Dzeko, UEFA tarafından ‘Haftanın Oyuncusu’ adayları arasında gösterildi. Boşnak forvet, ödülü kazanmak için Maccabi’li Zahavi, Legia Varşova’dan Josue ve Genk’li Heynen ile yarışacak.

OSAYİ’DE SORUN YOK

Spartak Trnava maçının ilk yarısında sakatlık yaşayan Osayi, ikinci devre çıkmıştı. İngiliz sağ bekin ciddi bir sorunu bulunmadığı ve tedbir amaçlı olarak oyundan alındığı öğrenildi. Osayi’nin depar attığı sırada adale ağrısı yaşadığı belirtildi.

ARA VERMEDİ

Önceki gün Konferans Ligi karşılaşmasına çıkan Fenerbahçe, ara vermeden Kayseri maçının hazırlıklarına başladı. Mücadelede ilk 11’de görev yapan isimler salonda rejenerasyon çalışması gerçekleştirdi. Takımın geri kalan kısmı ise pas çalışmasının ardından çift kale maç yaptı.