Futbol Ay-Yıldız zirvede keyifler yerinde
Paylaş
Ay-Yıldız zirvede keyifler yerinde

Montella ile başlayan değişim, milli ruhu yeniden canlandırdı. Tüm ülke, milli takım çatısı altında tek yürek oldu. Hırvatistan cephesi bile “Türkiye kazanmayı hak etti” diyerek millilerin galibiyetine gölge düşürmedi.

Bir maç nelere kadirmiş... A Milli Takım’ın Hırvatistan karşısında elde ettiği zafer, milli ruhu yeniden canlandırdı. Kuntz’un ayrılığının ardından Montella’nın gelişiyle başlayan değişim, Ay-Yıldızlılara grup liderliğinin yanı sıra bahar havası da getirdi. İtalyan hoca, EURO 2024’ün kapısının ardına kadar açılmasında başrol oynarken kısa sürede yarattığı etki herkesi mest etti. Oyuncuların maçın ardından dile getirdiği gibi kaybolan özgüven, Montella ile yeniden tavan yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hem takımı hem Montella’yı tebrik edip moralleri bir kat daha artırdı. Hırvatistan cephesi bile Türkiye’nin hakkını teslim etti. Teknik direktör Dalic ile yıldız futbolcu Modric, “Türkiye kazanmayı hak etti” diyerek zaferimize gölge düşürmedi. Sahada savaşan takımı gören futbolseverler de özlenen milli takımın etrafında kenetlenip ekstra bir sinerji yarattı.

Haberin Devamı

MİLLİ GURURLA MÜCADELE ETTİK

A Milli Takım’ın başındaki ilk maçından galibiyetle ayrılan Vincenzo Montella, sonuna kadar hak edilen bir sonuç alındığını söyledi. Ruhlarını sahada bırakan oyuncularını tebrik eden İtalyan teknik adam, aynı ciddiyetle yola devam edeceklerini belirtti. Montella, “Futbolcularımız mükemmel bir akşam yaşattılar, sonuna kadar mücadele verdiler. Oyuncularımız sahada milli gurur duygularıyla mücadele ettiler. Şimdiden bir sonraki maça konsantre olmamız gerekiyor” diye konuştu.

TARİHE GEÇTİ

Milli takımın başındaki 4. İtalyan hoca olan Montella; Puppo, Remondini ve Verglien’in aksine ilk maçını kazanan tek isim oldu.

İTALYA’DA GÜNDEM

Türkiye’nin Hırvatistan galibiyeti, Montella’nın ülkesi İtalya’da geniş yankı uyandırdı. La Gazetta dello Sport, İtalyan hocanın milli takım kariyerine zaferle başlayıp sahadan mutlu ayrıldığını belirtti. Spormediaset ise “Montella’nın Türkiye’si, ilk maçında iyi sonuç aldı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YÜKSEK KALİTE!

İsmail Yüksek, milli takımdaki performansı ile büyüledi. 24 yaşındaki oyuncu, Hırvatistan Milli Takımı’ndan daha fazla top çaldı. İkili mücadele kazanma oranında Modric, Brozovic ve Kovacic üçlüsünü tek başına geride bıraktı.

İsmail Yüksek’in Hırvatistan karşısındaki performansı tüm dünyayı kendisine hayran bıraktı. 24 yaşındaki futbolcu, sıra dışı istatistiklere imza attı. 71 kez topla buluşan İsmail, 44 pasın 39’unda başarı sağlarken karşılaşmayı 8 top çalma ile tamamladı. Hırvatlar, 90 dakikayı 7 top çalma ile bitirdi. Genç ön libero, girdiği 25 ikili mücadeleden 16’sını kazandı. Hırvatistan’da Modric, Brozovic ve Kovacic üçlüsü toplam 13 ikili mücadele kazanabildi. Milli oyuncu, bu performansıyla 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde bir maçta en fazla top çalan, en çok ikili mücadeleden galip ayrılan ve en çok sahipsiz top kazanan ilk oyuncu oldu. İngiliz Sky Sport kanalında maçı anlatan Dave Kingston, “Tek başına Hırvatistan orta sahasını yok etti” diyerek İsmail’den övgüyle söz etti.

LİVAKOVİC’E TAKIM İÇİNDEN DESTEK

Haberin Devamı

Türkiye karşısında maçın ilk bölümünde kritik kurtarışlara imza atan Livakovic, ardından yediği hatalı golle eleştiri oklarının hedefi oldu. Ancak Fenerbahçeli kaleciye, hem hocası hem de takım arkadaşları destek çıktı. Teknik patron Dalic, “Livakovic, golden önce bizi üç pozisyonda kurtardı. Yediği golde hata yaptı ama onu suçlayamam” dedi. Modric ise “Kimseyi suçlamamalıyız. Hatalar da oyunun bir parçası” ifadelerini kullandı.

MİLLİLER KONYA’DA ÇALIŞTI

A Milli Futbol Takımı, yarın Letonya ile Konya’da yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Konya’da Kayacık Tesisleri’nde teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki antrenmanda Hırvatistan maçında ilk 11’de yer alan futbolcular salonda açma, germe ve yenilenme çalışması yaptı.