Futbol Evinde 10'a yan bakılmaz
Paylaş
Evinde 10'a yan bakılmaz

Galatasaray, ecel terleri döktüğü maçta Kayseri’yi yıkıp ligde iç sahada 10’da 10 yaptı. 26’da Nelsson ve 86’da Mertens (pen.) zaferi getiren golleri attı. Tek golünü 57’de Aylton ile bulan konuk ekip, 45’te Bahoken’in ayağından penaltı kaçırdı.

Galatasaray, zorlandığı maçta Kayseri’yi 2-1 yenip evinde 10’da 10 yaptı ve şampiyonluk yarışını sürdürdü. 26’da Mertens’in kullandığı kornerde Nelsson’un kafa vuruşu, Attamah’tan sekerek ağlara gitti: 1-0. Galatasaray, 29’da Mertens ile ikinci golü buldu ancak öncesinde Attamah’a faul yapıldığı gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Ceza alanı içinde Bahoken’in havada topukla dokunduğu top Abdülkerim’e çarptı.

Haberin Devamı

Hakem Atilla Karaoğlan, VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyip elle oynama nedeniyle penaltıya hükmetti. 45’te Bahoken’in kullandığı penaltıyı Muslera kurtardı. 45+5’te Mertens’in şutunu Bilal, köşeden çıkardı. 57’de Torreira; adeta Aylton’a asist yaptı, tecrübeli forvet bu ikramı geri çevirmedi: 1-1. 63’te Mertens’in kullandığı frikiği Bilal, müthiş kurtardı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Barış Alper, Hasan Ali’nin müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısıyla penaltı kararı çıktı. 86’da topun başına geçen Mertens, hata yapmadı ve takımına 3 puanı getirdi: 2-1.

TORREİRA’YA NAZAR DEĞDİ

Galatasaray’ın orta sahadaki dinamosu Torreira, yaptığı hatayla dünkü maça damga vurdu. Uruguaylı orta saha, öyle bir pas hatası yaptı ki bu top rakibe asist oldu. Ndombele’nin vasat görüntüsü Torreira’nın da performansını aşağı çekti.

Haberin Devamı

NELSSON İKİ YIL SONRA

Galatasaray’da Nelsson, ligde yaklaşık iki yıl sonra gol sevinci yaşadı. Danimarkalı stoper, 2021-2022 sezonunda Göztepe deplasmanında attığı golden sonra geçtiğimiz sezonu boş geçmişti. 25 yaşındaki oyuncu, bu sezon ligde görev aldığı 15. maçta gol atmayı başardı.

SAHADA SAVAŞTIK 

Galatasaray’da teknik patron Okan Buruk, pes etmeyen futbolcularını kutladı. Bekledikleri gibi zor bir maç olduğunu dile getiren genç teknik adam, “Ummadığımız bir anda gol yememize rağmen sahada savaştık. Evet eksiklerimiz vardı ancak bu, bahane değil. Sahaya 11 kişi çıkıyoruz sonuçta. Bu tip maçlarda hata yapmamak önemli. Şimdi önümüzde yine yoğun bir süreç var. Önce kupa, ardından Trabzon deplasmanı. Kupada bazı isimleri dinlendireceğiz. Trabzonspor maçı bizim için çok önemli” diye konuştu.