Futbol Fenerbahçe Avrupa'nın en iyisi
Paylaş
Fenerbahçe Avrupa'nın en iyisi

Süper Lig’de 5 ve Konferans Ligi’ndeki 7 maçla birlikte 12’de 12 yapan Sarı Lacivertliler, Manchester City, Bayern Münih, Real Madrid ve Barcelona gibi devleri geride bıraktı.

Fenerbahçe’nin muhteşem performansı Avrupa’da da ses getirdi. 5 büyük futbol ülkesi baz alındığında bu sezon Kanarya gibi resmi maçlarda 12’de 12 yapan başka bir takım yok. Manchester City, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Inter, Juventus, Milan, Napoli ve PSG, Fenerbahçe’nin gerçekleştirdiği müthiş seriye yaklaşamadı. İsmail Kartal’ın öğrencilerine en fazla yaklaşan takım City. Pep Guardiola’nın takımı çıktığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Haberin Devamı

5’TE 5 YAPAN 5 TAKIM VAR

Kendi liglerinde 5 maç ve üzeri karşılaşma oynayıp bütün maçlarını kazanan Fenerbahçe’yle birlikte sadece 5 takım var. Aİtalya’da Inter (5’te 5), İngiltere’de, Manchester City (6’da 6), Hollanda’da da PSV ve AZ Alkmaar (5’te 5) liglerinde puan kayıpsız devam ediyor. Fransa, Almanya, İspanya’nın yanı sıra Belçika, İsviçre, Avusturya, İskoçya, Portekiz, Rusya liglerinde de bütün maçlarını kazanan takım bulunmuyor.

‘ERTELEME’YE STATÜ ENGELİ

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor; hafta içi mesaisinde erteleme maçları oynayacak. Erteleme maçlarının oynanması planlanan tarihler sonrası (25-26-27 Ağustos) yapılan transferler, bu müsabakalarda forma giyemeyecek.

ADANA DEMİR SIKINTILI

Haberin Devamı

Cim Bom’da Sanchez ve Ndombele, bugün oynayamayacak. Beşiktaş’ta ise Bailly, Gökhan İnler ve Tayfur Bingöl, Adana Demirspor’a karşı yok. Fenerbahçe’de statüye takılan isim olmazken Adana Demir’de ise Balotelli, Cisse, Michut, Zeneli, Shehu, Mahammadaliyev ve Yılmaz oynayamayacak. Kırmızı kart cezalıları Rodrigues, Stambouli ve Ertaç Özbir de yok.

LİVAKOVİC ADINI HİSSETTİRİYOR

Kanarya’nın Hırvat kalecisi Livakovic, maç oynadıkça gerçek kalitesini göstermeye başladı. 2 gol yediği Antalya karşılaşmasında ilk kez kaleye geçen Livakovic, Nordsjaelland maçında da bir kez topu ağlarında gördü ama önemli kurtarışlara imza attı. Alanyaspor deplasmanında kalesini gole kapatan Hırvat eldiven, bir pozisyonda müthiş refleksle gole izin vermedi, yan toplarda da çok başarılıydı.