Futbol Formayı giyen Aslan gibi oynar
Paylaş
Formayı giyen Aslan gibi oynar

Başta Icardi olmak üzere tam 7 futbolcusunu oynatamayacak olan Galatasaray, Konyaspor’u ağırlıyor. Teknik direktör Okan Buruk sahaya çıkanın görevini en iyi şekilde yapacağını söyledi.

Süper Lig’de Fenerbahçe ile aynı puanda averajla ikinci sırada bulunan Galatasaray, Konyaspor’u ağırlıyor. Cim Bom’da Fenerbahçe maçında yüz kemiklerinde kırık oluşan Mauro Icardi başta olmak üzere tam 7 oyuncu bugün forma giyemeyecek. Göğüs kasında kopma olan Oliveira, adale sakatlığı devam eden Davinson Sanchez, kart cezalısı Torreira ve Sacha Boey ile Afrika Kupası’na giden Ziyech ve Bakambu bugünkü maçta yok.

Haberin Devamı

SİZLERE GÜVENİYORUM

Teknik direktör Okan Buruk bu kadar eksiğe rağmen, Konyaspor’u yenerek şampiyonluk yarışında darbe almak istemiyor. Cim Bom, iç sahada yenilmezlik serisini Konyaspor maçıyla 26’ya çıkarmak istiyor. Okan Buruk, “Bu kadroda yer alan her oyuncu forma giymeyi hak ediyor. Elimizden geleni yapacağız, Konyaspor zaferiyle zirveden düşmeyeceğiz. Sizlere güveniyorum” diyerek futbolcularını motive etti.

ÇOK BİLİNMEYENLİ KADRO DENKLEMİ

Galatasaray’da kale hariç her bölgede sorun var. Sağ bek Sacha Boey’in, stoper Sanchez’in, orta sahada Torreira, Ziyech, forvette Icardi ile Bakambu’nun olmaması Okan Buruk için kadro mühendisliği yapmasını gerekli kıldı. Forvet dahil her mevkide oynayan Barış Alper’in bugün sağ bekte olması bekleniyor. Okan Buruk’un en büyük sıkıntısı ise Icardi ve Bakambu’nun yokluğunda forvette kimin oynayacağı.

Haberin Devamı

ZAHA FORVETE

Teknik direktör Okan Buruk forvette daha önce oynayan Barış’ı sağ beke çekmek zorunda olunca Halil Dervişoğlu ve Zaha arasında tercih yapacak. Halil’i hazır görmeyen Buruk, son taktik idmanda burada Zaha’yı denedi. Zaha’nın bugün kanatta değil, forvette görev alması bekleniyor.

AKTÜRKOĞLU İLK 11’DE

Kerem Aktürkoğlu, geçtiğimiz günlerde burnundan operasyon geçirmişti. Tecrübeli futbolcunun tam olarak iyileşmemesine rağmen bugün ilk 11’de olacacağı öğrenildi.