Futbol Fortuna Sittard maçında depremzedeler unutulmadı
Paylaş
Fortuna Sittard maçında depremzedeler unutulmadı

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard dün akşam ligde Emmen ile karşılaştı. Işıtan Gün'ün sahibi olduğu kulüpte Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup ve Doğan Erdoğan forma giyiyor. Kulüp, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin acısını paylaştı.

 

Fortuna Sittard, oynanan Emmen müsabakasına Türkiye’de yaşanan deprem felaketi mağdurlarına yardım amacıyla özel bir formayla çıktı. Bu çerçevede Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup ve Doğan Erdoğan'ın forma giydiği maçta Fortuna, resmi sponsor yerine SMS yoluyla bağış toplarken yardım kuruluşu GIRO 555 logosu taşıyan formayla mücadele etti.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup ve Doğan Erdoğan'ın formasını giydiği Fortuna Sittard ile Emmen'i karşı karşıya getiren maç öncesi, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Burak Yılmaz, saygı duruşu esnasında gözyaşlarını tutamadı. Burak ayrıca karşılaşmaya destek mesajı içeren kaptanlık pazubandıyla çıktı.

Oğuzhan Özyakup ise attığı golden sonra "Türkiye için dua edin" tişörtünü kameralara gösterdi.

Işıtan Gün ise şu açıklamayı yaptı:

"Öncelikle geçmiş olsun, çok üzgünüz. Milletimizin başı sağ olsun. Kötüyüz, herkesin olduğu gibi. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Önümüzdeki bir maçın gelirini depremzedeler için bağışlamayı planlanıyoruz. Bununla birlikte milli maç arasında büyük bir takımla yardım maçı düzenlemeyi istiyoruz. Bu Bundesliga veya Belçika olabilir. Yaklaşık 60 bin kişinin izleyeceği bir maç için görüşmelerimiz sürüyor. Bu dev maçın gelirini ise Türkiye'deki depremzedelerimize göndereceğiz. Bir yandan Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup toplantılar yapıyor yardımlar için. Elimizden geleni yapacağız."

Haberin Devamı