Futbol Galatasaray'a Alman hoca! Göreve başladı
Paylaş
Galatasaray'a Alman hoca! Göreve başladı

Galatasaray, Futbol Akademisi ve Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak Marco Pezzaiuoli'yi göreve getirdi.

Okan Buruk'a yardımcı olarak Alman antrenör Moritz Volz'u göreve getiren Galatasaray bir Alman futbol adamını da altyapının başına getirdi. Son olarak Hindistan takımı Bengaluru FC'de görev yapan Alman teknik direktörGalatasaray'da Akademi ve Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başladığını açıkladı. Marco Pezzaiuoli, sosyal medyadan Nef Stadyumu'nda çektiği videoları 'Yeni evim' notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

54 yaşındaki teknik adam kariyerinde daha önce Karlsruhe altyapısında, Almanya U15, U16, U17, U18 milli takımlarını çalıştırmıştı. 2011 yılında kısa bir süreliğine Hoffenheim'ın teknik direktörlüğünü yapan Pezzaiuoli, daha sonra Cerezo Osaka, GZ Evergrande, Eintracht Frankfurt gibi kulüplerin altyapı sorumluluğu görevini yürütmüştü.

Okan Buruk: Bu kadar farklı bir galibiyet bizim için çok etkileyici oldu Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, farklı kazanılan Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu kadar farklı bir galibiyet bizim için çok etkileyici oldu. Ligin en iyi takımlarından birine karşı böyle bir sonuç almak bizi mutlu etti" dedi.

MARCO PEZZAİUOLİ KİMDİR?

1968'de Almanya Mannheim'de doğan Pezzaiuoli, birçok takımda teknik direktörlük ve antrenörlük yaptı.

Almanya Milli Takımı ve Frankfurt'ta üst düzeyde altyapı çalışmaları yürüten Alman antrenör, Ralf Rangnick'in yardımcılığını yaptı.

Karlsruhe, Hoffenheim, Cerezo Osaka, Suwon Bluewings, GZ Evergrande, Bengaluru FC takımlarında çalıştı. Teknik direktörlük yaptığı takımlarda çok başarılı olamasa da Almanya U15, U16, U17, U18 takımlarının yanı sıra Frankfurt altyapısındaki başarılarıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı