Futbol İstanbulspor sahadan çekildi
Paylaş
İstanbulspor sahadan çekildi

Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu'nun golüyle 2-1 öne geçti. Golden önce penaltı olduğu gerekçesiyle İstanbulsporlu futbolcular yoğun itirazda bulundu ama karar değişmedi. Boğalar’ın başkanı Sarıalioğlu, sahaya inip takımını soyunma odasına gönderdi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’i yumruklamasının ardından bir skandal daha yaşandı... İstanbulspor ile Trabzonspor arasında Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan mücadele tamamlanamadı ve İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımını sahadan çekti.

Haberin Devamı

Trabzonspor 11’de Trezeguet’in golüyle öne geçti. 39’da Muammer skora denge getirdi: 1-1. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İstanbul ekibinin büyük tepki gösterdiği an Onuachu’nun 68. dakikada attığı golle başladı. İstanbulsporlu futbolcular, Trabzonspor’un golünden pozisyonlar önce kendileri lehine penaltı olduğunu belirtip Ali Şansalan’a itiraz etti. VAR kontrolünün ardından Şansalan, golü verdi.

Dakikalar 73’ü gösterdiğinde Sarıalioğlu, protokol tribününden sahaya indi. İstanbulspor Başkanı, oyuncularına “Sahadan çekilin. Herkes soyunma odasına” dedi. Her iki takım futbolcuları şok yaşasa da Sarıalioğlu, kararından vazgeçmedi. İstanbulsporlu futbolcu Mehmet Yeşil, hakemleri tebrik edip maça çıkmayacaklarını söyledi. Tamamlanamayan maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Haberin Devamı

OYUN İÇİNDE KALMALIYIZ

Abdullah Avcı, üzücü bir gece yaşadıklarını söyledi. Trabzonspor’un hocası, “Ben ve ekibim oyun içinde kalmak için, böyle olmaya devam edeceğim. Futbol ailesinin paydaşlarının saygıyı artırırsak, hoşgörülü olursak daha iyi şeyler yaparız. Üzüntülüyüm. Federasyonun vereceği karara bakacağız” dedi.

SİMON DELİ DİZ ÇÖKTÜ

İstanbulspor futbolcusu Simon Deli’nin maçın oynanması yönündeki çabası geceye damga vurdu. Deli, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nu ikna etmek için yere diz çöktü ve başkana kararından vazgeçmek için adeta yalvardı.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN

İstanbulspor’un asbaşkanı Ömer Saral, sosyal medyadan çarpıcı bir paylaşım yaptı. Saral, sahadan çekilme kararının arkasında durduklarını ima edip “Bedeli ne olursa olsun!” ifadelerine yer verdi.

DÜNYAYA YİNE REZİL OLDUK!

Avrupa basınında yine kötü bir şekilde yer bulduk. İspanya’dan Marca, “Lige yeni başlandı ama ilk haftada maç ertelendi” başlığıyla İstanbulspor- Trabzon maçındaki kaosa yer verdi.

3 PUANI SİLİNECEK

Sahadan çekilen İstanbulspor’a ceza gelecek. Liglerimizde daha önce benzer olay 2016’da Eskişehirspor, Göztepe maçında yaşanmıştı. Es-Es, sahadan çekilmişti. Federasyon, Eskişehir’e hükmen mağlubiyet verip 3 puanını silmişti. Takımı sahadan çeken başkana hak mahrumiyeti cezası verilecek.

Haberin Devamı

TARAFTARLAR DESTEKLEDİ

Necmi Kadıoğlu Stadı’nı dolduran İstanbulsporlu taraftarlar, Başkan Sarıalioğlu’ya destek verdi. Taraftarlar, başkanı uzun sürede ayakta alkışlayıp futbolcuların soyunma odasına gitmesini istedi. Takım sahadan çekilince taraftarlar, alkışlarla tempo tuttu.